Σε μία προσπάθεια να αποκτήσει το μερίδιο που επιθυμούσε η Hewlett Packard στην αγορά των φορητών συσκευών, αποφάσισε να υιοθετήσει το λειτουργικό σύστημα της Google στις μελλοντικές συσκευές της.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η επόμενη συσκευή θα είναι ένα tablet υψηλών επιδόσεων, που θα διαθέτει τον επεξεργαστή Tegra 4 της NVIDIA. Η συγκεκριμένη συσκευή αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για ένα Android smartphone της εταιρίας, με την κυκλοφορία του όμως να αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη καθώς αν στις χαμηλές πωλήσεις της εταιρείας, προστεθεί το γεγονός της συνεργασίας της, με την Google, για την κυκλοφορία ενός Chromebook, γίνεται αντιληπτό πως η HP σκέφτεται εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Η HP είχε εστιάσει στο webOS, μετά την εξαγορά της Palm έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία κίνηση που αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού την άφησε αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό και τις εταιρείες «μεγαθήρια» της αγοράς όπως οι Apple, Samsung, HTC και άλλες.

Η συγκεκριμένη συνεργασία, σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νίκη της Google, που απολαμβάνει την αποδοχή της πλειοψηφίας των εταιρειών του χώρου.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου απίθανο στο μέλλον να δούμε και μεγάλη διείσδυση στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών για το λειτουργικό της σύστημα, έχοντας την υποστήριξη της HP, που σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σε μία τέτοια κίνηση, με την εμπειρία που έχει στο συγκεκριμένο τομέα.