Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου, «μπλοκάρεται» η λειτουργία του Youtube στη χώρα για έναν ολόκληρο μήνα.

Ο λόγος που οδήγησε σε αυτήν την απόφαση ήταν το γεγονός πως η γνωστή υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο, φιλοξένησε στους servers της μία αντί-ισλαμική ταινία, με την ονομασία «Innocence of Muslims».

Το συγκεκριμένο βίντεο, παρουσίαζε τον προφήτη Mohammed σαν ένα «θρησκευτικό» απατεώνα και παιδόφιλο, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου και οδηγώντας στη βία και σε εξεγέρσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 50 ανθρώπων.

Το βίντεο έχει διάρκεια 14 λεπτών, και ενώ το Youtube επενέβη αμέσως τον περασμένο Σεπτέμβριο, μπλοκάροντας το βίντεο τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην Λιβύη, μία νέα νομοθεσία της χώρας, έδωσε τη δυνατότητα στις Αρχές να καταπνίξουν την οποιαδήποτε αντιθρησκευτική δραστηριότητα.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία οδήγησε, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην τιμωρία του Youtube, που δεν διέγραψε εξαρχής το συγκεκριμένο υλικό. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, δεν έχουν προβεί ακόμα σε κάποια δήλωση, κάτι που όμως αναμένεται να συμβεί σύντομα.