Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής Tegra 4 της NVIDIA

Προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες στις φορητές συσκευές


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
14:03
07/01/2013
Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής Tegra 4 της NVIDIA
loading

Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση της CES 2013 μας έρχεται από τη NVIDIA. Ήδη γνωρίζαμε πως ο γνωστός κατασκευαστής επεξεργαστών ετοίμαζε το νέο Tegra 4, όμως πλέον είναι γεγονός.

Πρόκειται για έναν επεξεργαστή που διαθέτει 72 πυρήνες GPU (Graphics Processing Unit), 4 πυρήνες CPU ARM Cortex A-15 και έναν ακόμα μικρότερων δυνατοτήτων πυρήνα για την εκτέλεση απλών εργασιών ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

Υπολογίζεται πως ο Tegra 4 θα είναι κατά 2,6 φορές γρηγορότερος από τον προκάτοχό του ενώ οι GPU πυρήνες θα του δίνουν την απαραίτητη ισχύ ώστε να μπορεί να αναπαράγει υλικό ανάλυσης έως και 4K.

Ακόμα ο νέος επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος και με την τεχνολογία Computational Photography Architecture, όπως την ονομάζει η ίδια η NVIDIA, που βοηθάει σημαντικά στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για κάποιες λειτουργίες της κάμερας.

Η πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιεί τον Tegra 4 είναι η φορητή, Android παιχνιδοκονσόλα Project SHIELD της NVIDIA που εκτός του πανίσχυρου επεξεργαστή θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1280 x 720, ενσωματωμένο χειριστήριο, θύρες HDMI, microUSB, 3,5 mm Audio και microSD και λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει