Η ESET διακρίθηκε με το βραβείο «Consumer Recommended» του PCMag, το οποίο μάλιστα απονέμεται για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη βράβευση αφορά τις Σουίτες Ασφαλείας και τις λύσεις Antivirus της εταιρίας, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την προτίμηση των καταναλωτών σε σχέση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Η απονομή βραβείου PCMag θεωρείται η απόλυτη πιστοποίηση σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη στο brand και την αφοσίωση του καταναλωτή. Για τον καθορισμό των νικητών, το PCMag στηρίζεται στη γνώμη των αναγνωστών του, που ανέρχονται παγκοσμίως σε 25 εκατομμύρια, μετρώντας την ικανοποίησή τους για τα προϊόντα τεχνολογίας που χρησιμοποιούν και την εξυπηρέτησή τους σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα.

Λαμβάνονται επίσης υπόψη η αξία, ο σχεδιασμός, η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η χρηστικότητα, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία που ποικίλουν από χρήστη σε χρήστη.

«Βασική προϋπόθεση για να κερδίσει τον τίτλο μία εταιρία με λογισμικό ασφαλείας antivirus είναι να μπορεί να παρέχει ισχυρή προστασία χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις του συστήματος του χρήστη,» αναφέρεται σχετικά στο PCMag.com. «Κάθε εταιρία λογισμικού προσπαθεί να πετύχει το συνδυασμό αυτό, αλλά αυτή τη χρονιά η εταιρία που συνιστούν περισσότερο στην αγορά antivirus είναι η ESET, ξεπερνώντας παλιότερους, μεγαλύτερους και πιο γνωστούς ανταγωνιστές».

Το βραβείο «Consumer Recommended» απονέμεται μόνο σε προϊόντα που επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα ικανοποίησης των καταναλωτών καθ’ όλη τη χρονιά, και η ESET έχει πετύχει σταθερά υψηλές βαθμολογίες το 2012. Η ESET είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία λογισμικού ασφαλείας που έχει λάβει τέτοια διάκριση, ξεπερνώντας όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα Antivirus και Security Suite.

Παράλληλα, το «Net Promoter Score (NPS)» της ESET βαθμολογήθηκε με 85%, το υψηλότερο ποσοστό στην κατηγορία εταιριών ασφαλείας, αριθμός που αντικατοπτρίζει το ποσοστό των ερωτηθέντων που είναι πιθανό να συστήσουν το προϊόν σε άλλους. Το NPS της ESET είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ όλων των προϊόντων που αξιολογήθηκαν σε έξι διαφορετικές κατηγορίες.