Η «μάχη» για τον έλεγχο όλων των εξαρτημάτων που απαρτίζουν μία φορητή συσκευή έχει ήδη ξεκινήσει. Όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν οι ίδιες το λογισμικό αλλά και το υλικό των συσκευών τους.

Σε αυτή τη λογική κινείται και η LG, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες των KoreaTimes, αποφάσισε να σχεδιάσει και να ξεκινήσει την παραγωγή των δικών της επεξεργαστών.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως η LG έχει προσθέσει στο δυναμικό της εταιρίας 900 σχεδιαστές hardware και σκοπεύει να παρουσιάσει στην έκθεση CES 2013 τους νέους επεξεργαστές με υποδοχή 28-nanometers.

Θα είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των ARM Cortex-A15 που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων TSMC της Ταϊβάν.

Αν οι φήμες επαληθευτούν, η LG θα ακολουθήσει την πολιτική των Samsung και Apple, που κατασκευάζουν εδώ και καιρό τους δικούς τους επεξεργαστές. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην εταιρεία να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις συσκευές της και να αυξήσει κατά πολύ την απόδοση του λογισμικού της, όπως έκανε πρόσφατα και η Samsung με προϊόντα που εφοδιάζονται με τους επεξεργαστές Exynos.

Επισημαίνεται στο δημοσίευμα πως οι νέοι επεξεργαστές της LG θα έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ εκτός από τις φορητές συσκευές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις νέες «smartTV» τηλεοράσεις της εταιρείας.