Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Sony ανακοίνωσε τα σχέδια της για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων της στην Ιαπωνία. Αυτά περιλαμβάνουν το κλείσιμο ενός εργοστασίου της καθώς και την απόλυση 2.000 εργαζομένων της στην χώρα.

Πρόκειται για εργοστάσιο στην περιοχή Minokamo το οποίο παράγει φακούς για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR και κινητά τηλέφωνα και απασχολεί περίπου 840 εργαζομένους. Κάποιοι από αυτούς θα μεταφερθούν σε άλλα εργοστάσια, ενώ οι υπόλοιποι θα απολυθούν μέσω ενός προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι αλλαγές αυτές θα την βοηθήσουν να «αναζωογονήσει και να αναπτύξει» τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών της και να εξοικονομήσει περίπου 378 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Η απόφαση της για αναδιάρθρωση οφείλεται στην άσχημη οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία το πρώτο τρίμηνο του 2012 σημείωσε ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Απρίλιο μάλιστα είχε ανακοινώσει θα προβεί 10.000 εργαζομένων παγκοσμίως μέχρι το τέλος του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων 3.000 με 4.000 στην Ιαπωνία.

Λίγους μήνες αργότερα, στα πλαίσια της ίδιας αναδιάρθρωσης απολύθηκαν 1.000 εργαζόμενοι από το τμήμα κινητών συσκευών της, το οποίο μεταφέρθηκε από την Ιαπωνία στην Σουηδία.