Ένα νέο πρόγραμμα για συσκευές Android και iPhone υπόσχεται να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο του ύπνου σας.

Με το SleepTime η πιθανότητα να μην ακούσετε το ξυπνητήρι μειώνεται σημαντικά, ενώ η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα του ύπνου, με μηδενικό κόστος.

Αυτό που κάνει το SleepTime να ξεχωρίζει είναι η απλότητα του. Αντίθετα με άλλα προγράμματα όπως για παράδειγμα το «Sleep as Android», τα οποία ο χρήστης πρέπει να ρυθμίσει κατάλληλα για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή στην λειτουργία της.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή, να ρυθμίσετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και να τοποθετήσετε το κινητό σας με την οθόνη προς τα κάτω δίπλα στο μαξιλάρι σας.

Ανιχνεύοντας τις κινήσεις σας κατά την διάρκεια του ύπνου, μέσω των αισθητήρων των συσκευών, το SleepTime αναλύει τον ύπνο σας, από άποψη διάρκειας αλλά και ποιότητας, παρέχοντας σας στατιστικά για τον χρόνο που κοιμάστε σε βαθύ ή ελαφρύ ύπνο, καθώς και τη συνολική ποιότητα του ύπνου σας.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω δεδομένα το SleepTime λειτουργεί και ως «έξυπνο» ξυπνητήρι, φροντίζοντας να σας ξυπνήσει την κατάλληλη στιγμή.

Γνωρίζοντας σε ποιο στάδιο ύπνου βρίσκεστε, η εφαρμογή αναλαμβάνει να χτυπήσει το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, όταν βρίσκεστε σε ελαφρύ ύπνο. Ο λόγος είναι πως σε αυτό το στάδιο όχι μόνο είναι πιο εύκολο να ξυπνήσουμε, αλλά νοιώθουμε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι ασχέτως της διάρκειας του ύπνου.

Το χρονικό αυτό περιθώριο μπορείτε να το ρυθμίσετε εσείς, από 10 έως 30 λεπτά ή να το απενεργοποιήσετε τελείως. Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι στα 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε ρυθμίσει το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 07:00, αυτό θα χτυπήσει από τις 06:30 και μετά, με το που ανιχνεύσει πως βρίσκεστε σε ελαφρύ ύπνο.

Επειδή με τη χρήση τέτοιων προγραμμάτων η συσκευή βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, καλό θα ήταν να έχετε το κινητό σας πλήρως φορτισμένο πριν την χρήση του ή έστω να είναι συνδεδεμένο με το φορτιστή του. Συνιστάται ακόμα η τοποθέτηση του σε θήκη για την πιθανότητα πτώσης από το κρεβάτι σας ενώ κοιμάστε.

Το SleepTime μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο Play Store και στο iTunes (με το όνομα Sleep Time).