Σημαντική διείσδυση έχει σημειώσει το Ice Cream Sandwich στις Android συσκευές όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google.

Η έκδοση 4.0 του Android βρίσκεται πλέον στο 23,7% των συσκευών, ποσοστό αρκετά ανεβασμένο από την τελευταία μέτρηση, πριν από τέσσερις μήνες, στην οποία δεν ξεπερνούσε το 6,7%.

Το Android 2.3 Gingerbread διατηρεί ακόμα τα πρωτεία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 55,5% από 64,6% που είχε τον Ιούνιο, ενώ το «αρχαίο» πια Android 2.2 Froyo χρησιμοποιείται ακόμα στο 12,9% των συσκευών.

Η τελευταία έκδοση του Android, 4.1 Jelly Bean συγκεντρώνει το διόλου τιμητικό ποσοστό του 1,8% χωρίς όμως ακόμα να έχει διανεμηθεί σε όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες. Προς το παρόν λίγες είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούν το Jelly Bean, ανάμεσα τους Google Galaxy Nexus, το Nexus 7 και το Galaxy Note 2.

Σιγά σιγά όλο και περισσότερες κατασκευάστριες σχεδιάζουν να παρέχουν τη νέα έκδοση του λειτουργικού στις συσκευές τους, όπως η Samsung, η Motorola, η Asus, η HTC και η Toshiba.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν παγκοσμίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.