Η Packard Bell παρουσίασε κατά τη διάρκεια της IFA στο Βερολίνο, το νέο φορητό σκληρό δίσκο PB Go στις 2,5”. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αυξήσουν άμεσα τη χωρητικότητα του προσωπικού τους υπολογιστή ενώ «υπολογίζει» και την τσέπη τους!

Ο PB Go ενσωματώνει μια τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας της Packard Bell, που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 30% απενεργοποιώντας αυτόματα τη μονάδα σκληρού δίσκου, όταν δε χρησιμοποιείται ή όταν το PC είναι εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας παρατείνει, την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του σκληρού δίσκου, περιορίζοντας τη χρήση του. Τέλος, η τεχνολογία SATA, καθώς και το USB 2.0 υπόσχονται γρήγορες μεταφορές δεδομένων.

Η φορητή λύση αποθήκευσης της Packard Bell δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταφέρουν την ψηφιακή τους ζωή στην… τσέπη τους. Με τον κομψό μαύρο ματ σκελετό, αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις πιο λεπτές και πιο ελαφριές φορητές μονάδες δίσκου της σειράς Packard Bell με πάχος μόλις 13,5 mm και βάρος 150 gr.

Η μονάδα δίσκου 2,5” μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως 750 GB, που ισοδυναμούν με 768.000 φωτογραφίες, πάνω από 192.000 τραγούδια ή 920 βίντεο. Ο συμπαγής PB Go τροφοδοτείται μέσω USB και λειτουργεί αθόρυβα, αφού δεν ενσωματώνει ανεμιστήρα.

Η μονάδα δίσκου συνοδεύεται από την εφαρμογή Backup Software Suite της Packard Bell, η οποία παρέχει αυτόματη και προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμό δεδομένων και αρχειοθέτηση συστήματος. Η σουίτα λογισμικού, παρέχει επίσης κρυπτογράφηση συστήματος και είναι επεκτάσιμη στο δίκτυο.