Θα μπορούσε να απεικονίζει τοπίο από τον πλανήτη Γη, αλλά στην πραγματικότητα έχει τραβηχτεί 352 εκατ. μίλια μακριά, στον Άρη.

Εκπληκτικές ομοιότητες με το γήινο τοπίο παρουσιάζουν οι φωτογραφίες που τράβηξε και έστειλε στον πλανήτη μας, το Curiosity από τον κρατήρα Gale, όπου και προσεδαφίστηκε.

«Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζεις, κοιτώντας το τοπίο, είναι πόσο μοιάζει με αυτό της Γης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας John Grotzinger από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Μεταξύ των φωτογραφιών που ελήφθησαν από το Curiosity και η NASA έδωσε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνεται και μια ασπρόμαυρη πανοραμική λήψη μέσα στην οποία διακρίνεται και το όχημα.

Η πανοραμική εικόνα που μπορείτε να δείτε ολόκληρη αλλά και τμήματα αυτής παρακάτω, μας παρέχει μια άποψη για το τοπίο που περιβάλει το Curiosity.

Πολλοί παρομοιάζουν το εξωγήινο τοπίο, με αυτό της ερήμου Mojave που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Καλιφόρνια, και φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.

«Καλλιτεχνική διάθεση» φαίνεται να έχει η NASA με μια άλλη εικόνα που δημιουργήθηκε από τη συνένωση φωτογραφιών και δόθηκε στη δημοσιότητα. Θυμίζοντας σχέδιο του Πικάσο, πρόκειται για ένα πορτραίτο του διαστημικού οχήματος, το οποίο απεικονίζεται στο κέντρο της εικόνας. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τις κάμερες πλοήγησης του Curiosity, 360 μοίρες γύρω από αυτό.