Οι πρώτες τρισδιάστατες εικόνα από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός! Προέρχονται από το Curiosity και έφτασαν στη Γη κατά τη διάρκεια σχετικών ελέγχων στο σύστημα των μηχανών φωτογράφισης του οχήματος.

Εκτός των συγκεκριμένων εικόνων, το Curiosity τράβηξε μια καθαρή φωτογραφία του νέου του «σπιτιού» στον κρατήρα Gale. Η λήψη αυτή κατέστη δυνατή μετά την απομάκρυνση του καλύμματος σκόνης από ένα φακό.

Τις φωτογραφίες αυτές καθώς και νέες από την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη», δημοσίευσε η NASA. Είναι οι πρώτες από μια σειρά εικόνων που σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους των ειδικών επιστημονικών οργάνων που φέρει το Curiosity και θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει την έρευνά του.

Δείτε τις δύο τρισδιάστατες φωτογραφίες. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η σωστή θέασή τους μπορεί να γίνει μόνο με τα ειδικά γυαλιά.

Παρακάτω η καθαρή φωτογραφία από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη δίπλα στην αντίστοιχη που έστειλε την πρώτη ημέρα, πριν αφαιρεθεί το κάλυμμα σκόνης.

Επιπλέον μια εικόνα από την κάμερα υψηλής ανάλυσης HiRISE που βρίσκεται στο διαστημικό δορυφόρο MRO, μας δείχνει σε ποιο σημείο του κρατήρα βρίσκεται το όχημα καθώς και τα εξαρτήματα που βοήθησαν στην επιτυχή προσεδάφισή του.

Στο κέντρο της παρακάτω εικόνας βρίσκεται το Curiosity ενώ στη κάτω, δεξιά γωνία διακρίνεται η «ασπίδα» που προστάτευσε το όχημα από την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της προσεδάφισης.

Εδώ η πρώτη έγχρωμη εικόνα που έστειλε το Curiosity ενσωματωμένη σε μια προσομοίωση της επιφάνειας του πλανήτη.