proho.gr

Είναι σαφές πια ότι οι δυνατές χρήσεις του Kinect είναι πραγματικά απεριόριστες. Το μόνο που τις περιορίζει είναι η ανθρώπινη φαντασία. Από εφαρμογές gaming και χειρισμού επαγγελματικών συσκευών μέχρι πλοήγηση μικροδορυφόρων και αλληλεπίδραση με εικονικές συντρόφους.

Αυτή η εικονική αλληλεπίδραση είναι μάλιστα το τελευταίο project στο οποίο αξιοποιήθηκε η συσκευή. Πρόκειται για την Miku μια εικονική φίλη η οποία ακολουθεί τον χρήστη όπου και αν πηγαίνει και αλληλεπιδρά βέβαια με αυτόν.

Με μια πρώτη ματιά, το βίντεο φαντάζει αρκετά ανατριχιαστικό, καθώς η Miku πλησιάζει τον χρήστη (σκηνή βγαλμένη από το «Ring»), ενώ από πίσω παίζει ιαπωνική techno μουσική.

Στη συνέχεια, αρχίζει να αλληλεπιδρά με το «αγόρι» της, καθώς εκείνη χαχανίζει όταν της ακουμπά το κεφάλι και αρχίζει να χορεύει μέσα στο πάρκο. Όταν δυσαρεστείται μάλιστα παίρνει ένα βλοσυρό ύφος – όταν την χτυπά, για παράδειγμα.

Πρόκειται φυσικά για μια άκρως εντυπωσιακή προσπάθεια καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα όταν υπάρχει ένα φυσικό εμπόδιο μπροστά από τον χρήστη, όπως ένα δέντρο, η Miku εξαφανίζεται και η παρουσία και οι κινήσεις της είναι ρεαλιστικές. Επιπλέον, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι σκιές διαμορφώνονται ανάλογα με τις κινήσεις της.

Αν και η ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών σίγουρα θα έχει απίστευτες εφαρμογές, είναι βέβαιο ότι η πρώτη που θα σπεύσει να τις αξιοποιήσει είναι η βιομηχανία του πορνό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις δυνατότητες των Google Glasses είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών στον τομέα αυτό.