proho.gr

Με την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Google και Apple, θα ήταν πραγματικά περίεργο αν η κατασκευάστρια του iPhone δεχόταν να εξαρτάται από την Google στο θέμα των χαρτών της.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν στο WWDC, πρόκειται να ενσωματώσει στο επερχόμενο στο iOS 6 την δική της εφαρμογή Maps. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της εξαγοράς των εταιρειών την Placebase, Poly9 και C3 Technologies. Οι, δύο τελευταίες άλλωστε εξειδικεύονται στην 3D χαρτογράφησης γεγονός που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Google προσέθεσε μια αντίστοιχη λειτουργία.

Η τρισδιάστατη απεικόνιση όμως, δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του Maps. Παράλληλα έχει εξαιρετική συνεργασία με το Siri, κάνει χρήση ανώνυμων δεδομένων που συλλέγει συνολικά από τους χρήστες του για ώστε να δώσει οδηγίες πλοήγησης, όντας μάλιστα αρκετά ευφυές ώστε να τους βοηθά να αποφύγουν την κίνηση.

Τα πλεονεκτήματα του όμως δεν περιορίζονται εδώ. Επιπλέον έχει βάση δεδομένων στην οποία είναι καταχωρημένες περίπου 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις!

Φυσικά η Google δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Οπότε, μέχρι το φθινόπωρο όπου θα γίνει διαθέσιμο το iOS 6, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλές εξελίξεις στο χώρο της χαρτογράφησης!