Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να πάτε για τρέξιμο, αλλά όλοι οι φίλοι σας να είναι απασχολημένοι; Σε περίπτωση που χρειάζεστε οπωσδήποτε συντροφιά στο τζόκινγκ, το «Joggobot» έρχεται να λύσει το πρόβλημα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το drone θα βοηθήσει τους ανθρώπους, που θέλουν να εξασκηθούν αλλά το βρίσκουν βαρετό να τρέχουν μόνοι τους.

Ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει το ύψος που θα πετάει το «Joggobot» μέσω μίας εφαρμογής στο smartphone του.

Μία κάμερα φροντίζει να παρακολουθεί συνεχώς ένα σημείο στη φανέλα του δρομέα και έτσι οι δυο τους μένουν για πάντα μαζί. Παράλληλα, το «Joggobot» έχει μία ξεχωριστή λειτουργία (coach mode) που του δίνει τη δυνατότητα να συμβουλεύει και να προπονεί τον δρομέα. Σε αυτή τη λειτουργία, το drone παροτρύνει τον δρομέα να τρέξει πιο γρήγορα.

Βέβαια, αν το Joggobot «τρέχει» πιο γρήγορα από αυτόν στην προπονητική λειτουργία και αυτός πάρει μία λάθος στροφή, τότε η συσκευή προσγειώνεται στο έδαφος.

Το σύστημα είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Μελβούρνη και ένας από τους προγραμματιστές, ο Chad Toprak, δήλωσε: «Είναι πραγματικά ξεχωριστό το συναίσθημα να τρέχεις με το Joggobot».