proho.gr

Είναι γεγονός ότι πριν να κατεβάσει κανείς μια εφαρμογή συνήθως ελέγχει τι έχουν γράψει οι άλλοι χρήστες γι’ αυτήν. Και είναι επίσης γεγονός ότι αν οι κριτικές που έχει λάβει είναι αρνητικές, το πιθανότερο είναι να μην μπει στη διαδικασία.

Τι γίνεται όμως αν οι κριτικές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Αν έχουν δημοσιευθεί από κακόβουλα άτομα με στόχο να μειώσουν τη δημοτικότητα της εφαρμογής;

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και η Google το γνωρίζει καλά. Για το λόγο αυτό λοιπόν χρηματοδότησε την ανάπτυξη του αλγόριθμου GSRank ο οποίος αναλύει τα χαρακτηριστικά των αρνητικών κριτικών. Μάλιστα συνδυάζει στοιχεία όπως ο χρόνος δημοσίευσης, η ομοιότητα του κειμένου με άλλα αντίστοιχα, και της βαθμολογίας κλπ προκειμένου να καθορίσει την εγκυρότητα του σχολίου.

Ο GSRank είναι προϊόν έρευνας του Πανεπιστημίου του Illinois στο Chicago και σύντομα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στο Google Play. Στόχος είναι να προστατευθούν οι χρήστες από αναξιόπιστα reviews όπως βέβαια και οι developers που δεν θα πλήττονται από αρνητικά σχόλια που μόνο σκοπό έχουν να εξαπατήσουν.