Η ESET παρουσίασε τις λύσεις προστασίας για φορητές συσκευές στο GSMA Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2012.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία είχε κύριο θέμα το «Redefining Mobile», η ESET παρουσίασε τα προϊόντα της μέσω των κορυφαίων ειδικών της εταιρείας στην ασφάλεια των κινητών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα της ESET, παρουσιάστηκε η πρόταση της εταιρείας για κινητές συσκευές – το ESET Mobile Security for Android, που υποστηρίζει συσκευές τύπου tablets με λειτουργικό σύστημα Android.

Η εν λόγω λύση προστασίας συνδυάζει την αποτελεσματική μηχανή ανίχνευσης NOD32 Antivirus με την εξελιγμένη λύση anti-spam, καθώς επίσης περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η αντικλεπτική λειτουργία (anti-theft function), για προηγμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο εν κινήσει.

Όλες οι λειτουργίες ασφαλείας των smartphones ισχύουν επίσης για τις ταμπλέτες, υπό την προϋπόθεση ότι υποστηρίζουν υπηρεσίες τηλεφωνικής κλήσης και μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Online Security Brand Tracker (OSBT), ενός παγκόσμιου ερευνητικού προγράμματος της ESET που εκπονήθηκε από την InSites Consulting, για τη χρονική διάρκεια Οκτώβριος-Νοέμβριος 2011, και η ανάλυση του πραγματοποιήθηκε από την United Consultants, το 36% των χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο συνδέεται μέσω smartphone, το 19% από απλό κινητό τηλέφωνο και το 10% από ταμπλέτα.

Σε όλες αυτές τις φορητές συσκευές αποθηκεύονται, όχι μόνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και πληροφορίες επαγγελματικού επιπέδου – παρόμοιες με αυτές που αποθηκεύονται στους επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με την έρευνα OSBT, το 16% των ερωτηθέντων ανέφερε την απώλεια των προσωπικών δεδομένων που οφείλονται σε περιστατικά έλλειψης ασφαλείας.

Με το ESET Mobile Security, η εταιρεία προσφέρει προηγμένη προστασία στα τρία λειτουργικά συστήματα – Symbian, Windows Mobile και Android (για αυτό το λειτουργικό σύστημα, υποστηρίζει τόσο smartphones, όσο και tablets). «Οι πωλήσεις των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 149 εκατομμύρια σε τεμάχια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, μία αύξηση ύψους 47,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Το σύνολο των πωλήσεων των smartphone για το 2011 άγγιξε τα 472 εκατομμύρια σε τεμάχια και αντιπροσώπευε το 31% του συνόλου των πωλήσεων των κινητών συσκευών, αυξημένες κατά 58% συγκριτικά με το 2010», σύμφωνα με την Gartner, παγκόσμια εταιρεία ανάλυσης. Το λειτουργικό σύστημα Android χρησιμοποιούσε το 50,9% των πωληθέντων smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

ESET Mobile Security for Android: 11 Βασικά Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα

• Προληπτική ανίχνευση ̶ Προειδοποιεί για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα προς το κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές, τα αρχεία, οι φάκελοι και οι SD κάρτες μνήμης σαρώνονται συνεχώς για τυχόν αναδυόμενες απειλές.

• SMS/MMS Antispam – Επιτρέπει στο χρήστη να καθορίσει τις αξιόπιστες επαφές μέσω μιας παραμετροποιήσιμης άσπρης ή μαύρης λίστας (black/white list) ή απλά να μπλοκάρει τα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς.

• Call Blocking – Αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις – εισερχόμενα και εξερχόμενα. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο, ιδιαίτερα κατάλληλο για τους γονείς που θέλουν να ελέγχουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των παιδιών τους.

• Έλεγχος Ασφαλείας με ενσωματωμένο Task Manager – Παρέχει πληροφορίες για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της διάρκεια ζωής της μπαταρίας, του ελεύθερου χώρου στο δίσκο, τις τρέχουσες διαδικασίες, το bluetooth και την ορατότητα της συσκευής.

• Νέο περιβάλλον χρήστη – Ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον για ενισχυμένη εμπειρία χρήσης του Android.

• Anti-Theft Security System – Πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας που επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό τους – σε περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.

• Εντοπισμός GPS – Εντοπίζει τη χαμένη η κλεμμένη συσκευή από απόσταση.

• Remote Lock – Μπλοκάρει το τηλέφωνο σε περίπτωση μη επιτρεπόμενης πρόσβασης στα δεδομένα του τηλεφώνου από απόσταση.

• Remote Wipe – Σβήνει όλα τα ευάλωτα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, σε περίπτωση ανάγκης, χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή SMS.

• Uninstall Protection – Προστατεύει το smartphone από απεγκατάσταση του ESET Mobile Security χωρίς την έγκριση του κατόχου του.

• Έμπιστος φίλος – Μία επαφή ή ένας αριθμός τηλεφώνου που μπορεί να λάβει ειδοποιητικό SMS αν άγνωστη κάρτα SIM εισέλθει στο τηλέφωνο. Ο έμπιστος φίλος έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τον ξεχασμένο κωδικό του χρήστη σε περίπτωση ανάγκης.