Το Myspace επανέρχεται δυναμικά στη σκηνή των κοινωνικών δικτύων, καθώς από τον Δεκέμβριο και έπειτα προστέθηκαν στο δυναμικό του ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες.

Η ιστοσελίδα, από ‘κει που είχε μηδέν προσθήκες την ημέρα, σήμερα έφτασε να έχει 40.000 νέους χρήστες καθημερινά, σύμφωνα με τους νέους ιδιοκτήτες της.

Το Myspace αναφέρει ότι το νέο μουσικό του πρόγραμμα προσφέρει 42 εκατομμύρια τραγούδια στους χρήστες του και είναι εκείνο που οδήγησε στην αναβίωση της ιστοσελίδας.

Οι παρόντες χρήστες του Myspace ανέρχονται στα 25.1 εκατομμύρια, έναντι των 800 εκατ. του Facebook. Μέχρι και το 2008, το Myspace ήταν η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα του διαδικτύου, με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χρηστών παγκοσμίως.

Η εταιρία «Specific Media» αγόρασε το Myspace τον Ιούνιο του 2011 από την Newscorp, η οποία το απέκτησε για 580 εκατ. δολάρια, όταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του, και αναγκάστηκε να το πουλήσει για μόλις 35 εκατομμύρια.

Οι νέοι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν, το περασμένο Δεκέμβρη, ένα νέο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει τη δωρεάν πρόσβαση σε 42 εκατομμύρια τραγούδια.

Στις 14 Ιανουαρίου, η εφαρμογή είχε χρησιμοποιηθεί από 900.000 ενεργούς χρήστες και ένα μήνα αργότερα είχαν αυξηθεί στα 1.4 εκατομμύρια.

Οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να επικεντρωθούν στο μουσικό κομμάτι του Myspace και ετοιμάζουν συνεργασία με τη Panasonic για να μεταδίδεται το υλικό τους απευθείας στις τηλεοράσεις.