Το πρώτο κινητό τηλέφωνο;

Ένας Αμερικάνος εφευρέτης το κατάφερε το 1920!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
6:02
01/02/2012
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο;
2
loading

Ο Alexander Graham Bell πειραματιζόταν με τα σύρματα τηλέφωνα ήδη από το 1880, αλλά μετά το θάνατο του δεν συνέχισε κανείς την έρευνά του.

Ωστόσο, το 1920, ένας Αμερικάνος εφευρέτης δοκίμασε να υλοποιήσει την ιδέα ενός κινητού τηλεφώνου και μάλιστα το κατάφερε. Ο WW McFarlane ήταν ο δημιουργός του πρώτου κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωμάτωσε σε ένα αυτοκίνητο της εποχής.

Την ίδια περίοδο, αρκετοί ερευνητές πειραματίζονταν με την ιδέα ενός κινητού τηλεφώνου, καθώς ένα βίντεο δείχνει ανθρώπους στη Νέα Υόρκη να μιλούν σε μια πρωτόγνωρη τηλεφωνική συσκευή, συνδεδεμένη σε έναν πυροσβεστικό κρουνό! Ωστόσο, η εφεύρεση του WW McFarlane συγκαταλέγεται στις πρώτες του είδους.

Η συσκευή, η οποία εφευρέθηκε από τον ερευνητή WW McFarlane της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αποτελούταν από τρεις σωλήνες σόμπας, οι οποίες λειτουργούσαν ως κεραία.

Σε αντίθεση με αρκετά «ασύρματα» τηλέφωνα της εποχής, το συγκεκριμένο μπορούσε να μεταδώσει και να λάβει, όπως ένα σύγχρονο τηλέφωνο και δούλευε σε εύρος μέχρι και 457 μέτρα.

Το παρακάτω αρχείο-βίντεο εμφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα από την εφεύρεση του McFarlane, και χρονολογείται το 1922. Με τίτλο «Eve’s Wireless», δείχνει δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη, οι οποίες μεταφέρουν μια βαριά συσκευή και την συνδέουν σε έναν πυροσβεστικό κρουνό.

Η συσκευή-πομποδέκτης ήταν ογκώδης, καθώς πέραν από τους σωλήνες-κεραίες, χρειαζόταν ένα κουτί δίπλα στον οδηγό, το οποίο εμπεριείχε τις καλωδιώσεις του. Ωστόσο, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Τεχνολογικά, η συσκευή μοιάζει περισσότερο με ένα «walkie-talkie», καθώς η συνομιλία ήταν μονομερής και όχι αμφίδρομη όπως σήμερα.


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar giannis

    Ο Τέσλα ήταν ο εφευρέτης του ενναλασόμενου εύματος και της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας. Οι υπόλοιποι απλώς χρησιμοποίησαν τις εφευρέσεις του γιατί λόγω ιδεαλισμού δυστηχώς δεν τις κατοχύρωνε.

  2. avatar xarilaos

    Ανάλογα με την συχνότητα, εάν ήταν πολύ χαμηλή μπορεί η σύνδεση με το μεταλλικό δίκτυο ύδρευσης να χρησιμοποιούσε το δίκτυο σαν κεραία. Εάν η συχνότης ήταν υψηλή, τότε η σύνδεση ήταν για γείωση. Από το μέγεθος του \"πομποδέκτη\" που κρατάει η κυρία, η δεύτερη περίπτωση μου φαίνεται πιο πιθανή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει