Η πλέον δημοφιλής σουίτα γραφείου, το Microsoft Office, συναντά την πλέον ευυπόληπτη ταμπλέτα, που δεν είναι άλλη από το iPad της Apple.

Η Microsoft αναπτύσσει μία ειδική έκδοση του Office για το iPad και υπάρχουν μάλιστα αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint θα διατίθενται στα 10 δολάρια η κάθε μία.

Η Microsoft έχει ήδη διαθέσει μέσω του App Store της Apple, αρκετές εφαρμογές της όπως το Bing και το MSN.

Ωστόσο, είναι εμφανές πως τα κέρδη που θα αποκομίσει από την πώληση του Office θα είναι πολλαπλάσια μιας και ο αριθμός τόσο των χρηστών της δημοφιλούς σουίτας όσο και των κατόχων της συγκεκριμένης ταμπλέτας είναι τεράστιος.

Παρόλο που λίγο μετά την ανακοίνωση της άφιξης του iPad, τον Ιανουάριο του 2010, στέλεχος της Microsoft είχε δηλώσει πως η εταιρεία του εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης του Office για το tablet, λίγους μήνες αργότερα, ένα άλλο στέλεχος έβαλε τέλος στις προσδοκίες των χρηστών, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ωστόσο, όπως φαίνεται το χρήμα παίζει τον πρώτο λόγο και τελικά η δημοφιλής σουίτα έρχεται και στο iPad, κάτι που εκτός των δύο εταιρειών θα ευνοήσει και τους χρήστες ο οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές εφαρμογές γραφείου στην συσκευή τους.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr