Εάν είχατε ποτέ μία Sony NEX ή μία από τις DSLR της Sony, τότε σίγουρα σίγουρα θα είχατε κοιτάξει μέσα από το σκόπευτρο και θα κοιτάζατε την μικροσκοπική οθόνη αντί να βλέπετε ό,τι ο φακός βλέπει πραγματικά. Η Sony χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα μία μικροσκοπική LCD ECX331A οθόνη μισής ίντσας η οποία διέθετε ανάλυση XGA (1024 × 768).

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει μια νέα οθόνη με την οποία πρόκειται να εξοπλίσει στο μέλλον τις κάμερες που διαθέτει πολύ μεγάλη ανάλυση και είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προκάτοχό της. Η νέα οθόνη είναι OLED 0,7 ιντσών και ονομάζεται ECX332A. Το πιο cool όμως χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει ανάλυση 720p (1280 × 720).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μικροσκοπική OLED θα δείχνει HD εικόνες με πολύ μεγαλύτερη ανάλυση, οπότε θα σας επιτρέπει να αποφασίσετε αν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι και αυτό που θέλετε. Η νέα οθόνη χρησιμοποιεί την ίδια OLED λευκού χρώματος και φίλτρα, όπως η παλιά. Η Sony, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει το πότε η νέα οθόνη θα ενσωματωθεί στις φωτογραφικές μηχανές.

Πηγή: proho