Ο κατασκευαστής video games, Richard Garriott, βρήκε τον τρόπο για να κρατά τους υπαλλήλους του πάντα σε εγρήγορση ακόμα κι όταν δεν είναι στο γραφείο του!

Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούλιο δουλεύει συνεχώς από… το σπίτι του που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη χάρη στη… ρομποτική πλευρά του εαυτού του!

Το R2D2 κυκλοφορεί στους χώρους του γραφείου του στο Austin του Τέξας ενώ χάρη σε μια ενσωματωμένη κάμερα και μια οθόνη ο Garriott μπορεί να συνομιλεί με τους υπαλλήλους του και να διευθύνει την επιχείρησή του.

«Όταν είμαι στη Νέα Υόρκη, μπαίνω στο σύστημα το πρωί και ελίσσομαι στα διάφορα γραφεία επικοινωνώντας με τους συνεργάτες μου. Μερικές φορές αισθάνομαι σαν κατάσκοπος αλλά στην ουσία είναι σαν να είμαι εκεί!».

Όμως, αρχικά δεν το είχε αγοράσει γι’ αυτό το σκοπό, αλλά επειδή η ηλικιωμένη μητέρα του που ζει στο Λας Βέγκας δε μπορούσε να παραστεί στο γάμο του που έγινε στη Γαλλία.

Έτσι αγόρασε το 15.000 δολαρίων ρομπότ, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να παρακολουθήσει τη γαμήλια τελετή και να συνομιλήσει με τους καλεσμένους!