Η Apple παραδέχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, για πόσο καιρό τελικά μπορεί να λειτουργήσει καλά μια συσκευή της χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα στους χρήστες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όσοι διαθέτουν μια συσκευή iPhone τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι η μέση διάρκεια που το smartphone τους θα λειτουργεί απρόσκοπτα και δε θα εμφανίζει προβλήματα είναι περίπου τα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Mirror, αυτό αποτελεί μια αποκάλυψη της εταιρείας κολοσσού η οποία αναφέρει ότι τα χρόνια της χρήσης, τα οποία αφορούν τους πρώτους ιδιοκτήτες μιας συσκευής υποτίθεται ότι είναι τέσσερα έτη για συσκευές OS X και tvOS και τρία έτη για τις συσκευές iOS και watchOS.

Και αν τα τρία δε σας φαίνονται πολλά η εταιρεία αναφέρει ότι λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων της και να μπορούν οι χρήστες να τα έχουν για μεγαλύτερο διάστημα πριν τα αποχωριστούν ή τους εμφανίσουν προβλήματα. Παλιότερα η συσκευή μπορούσε να κάνει δύο αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος στη διάρκεια της ζωής του, οι οποίες απλώς βελτίωναν τον τρόπο λειτουργίας του στους τομείς που είχε επιλέξει η εταιρεία.

Αλλά τώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το νέο iOS λογισμικό υποστηρίζεται και σε πολύ παλαιότερες συσκευές, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αναβαθμίζετε το παλιό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το νέο λογισμικό οπότε κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με ένα καινούριο μοντέλο τουλάχιστον όσον αφορά το λειτουργικό του σύστημα. Στην πραγματικότητα, το πιο πρόσφατο λογισμικό, το iOS 9, εξακολουθεί να υποστηρίζεται από το iPhone 4S, το οποίο κυκλοφόρησε περίπου το 2011.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των τριών ή τεσσάρων ετών έχει ξεπεραστεί αδιαμφισβήτητα σε πολλές περιπτώσεις με χρήστες να αναφέρουν ότι η συσκευή τους λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ενώ το συνεχές λανσάρισμα νέων μοντέλων από την Apple κάνει ούτως ή άλλως αρκετούς χρήστες να αλλάζουν συχνά συσκευή.