Αν και πλέον ο αριθμός των εφαρμογών πλησιάζει τις 500.000, το δημοφιλές κινητό και οι προγραμματιστές έχουν ακόμα πολλά να μας παρουσιάσουν. Ένα από αυτά είναι και μία εφαρμογή που αναπτύσσεται και υπόσχεται να μας κάνει καλλίφωνο.

Η Apple παρουσίασε ένα λογισμικό το οποίο θα μετατρέπει τα iPhone και τα iPod σε φορητά καραόκε, το οποίο θα μας πληροφορεί πότε έχουμε ξεφύγει από το σωστό τόνο ή από τον ρυθμό.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική μουσική βιβλιοθήκη τους και να διαλέγουν από τα αγαπημένα τραγούδια τους για να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν τις μουσικές δυνατότητές τους. Στην οθόνη θα εμφανίζονται οι στίχοι και θα τονίζονται οι λέξεις ανάλογα με τον ρυθμό.

Το λογισμικό για να μας κάνει όμως «αηδόνια», θα αναλύει τη φωνή μας και θα μας πληροφορεί για το ποια σημεία χρειάζεται να διορθώσουμε, καθώς και την γενικότερη πορεία μας στην προσπάθεια αυτή. Στο τέλος κάθε κομματιού θα πληροφορούμαστε για το πώς τα πήγαμε. Εκτός των άλλων, θα μας επιτρέπεται να ηχογραφούμε τα τραγούδια μας, να τα επεξεργαζόμαστε και φυσικά να τα ακούμε παράλληλα με τα αυθεντικά.

Προς το παρόν αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι αρκετά σύντομα, μιας και τα iTunes έχει ήδη αναπτυχθεί τμήμα για τα karaoke τραγούδια.