Η Open Bionics συνεργάζεται με την Disney ώστε να παράγει οικονομικά προσθετικά χέρια για ανάπηρα παιδιά με εμφάνιση βγαλμένη από σούπερ ήρωες και άλλους φανταστικούς χαρακτήρες.

Η εταιρεία, στον ένα χρόνο λειτουργίας της, χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για να φτιάχνει χέρια εμπνευσμένα από ταινίες όπως το Ironman, το Frozen και το Star Wars.

Τα προσθετικά αυτά άκρα θα είναι διαθέσιμα τον επόμενο χρόνο προς 500 δολάρια.

Το σημαντικότερο στο εγχείρημα αυτό είναι ο θετικός αντίκτυπος που έχει στα παιδιά. «Η δύναμη αυτών των προσθετικών είναι ότι αλλάζουν την αντίληψη των τρίτων. Ξαφνικά δεν ρωτούν τα παιδιά πώς έχασαν τα χέρια τους αλλά από που πήραν το υπέροχο αυτό ρομποτικό χέρι, τι αίσθηση έχει και πώς λειτουργεί. Αυτό που πριν φάνταζε σαν αδυναμία τώρα είναι δύναμη», δήλωσαν στην Independent οι ιθύνοντες της Open Bionics.

prosthetic-hand-disney-heroes-open-bionics-3 prosthetic-hand-disney-heroes-open-bionics-4 prosthetic-hand-disney-heroes-open-bionics-6 prosthetic-hand-disney-heroes-open-bionics-7

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.