Χωρίς καλώδιο θα μπορούν, πλέον, οι χρήστες της Apple να μεταφέρουν ευκολότερα ψηφιακό περιεχόμενο μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών τους («έξυπνο» κινητό, υπολογιστής-ταμπλέτα, φορητός και επιτραπέζιος Η/Υ, κ.ά). Το αφεντικό της εταιρείας Στιβ Τζομπς διέκοψε την ιατρική άδεια που είχε προκειμένου να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη δωρεάν υπηρεσία iCloud.

Με τη νέα υπηρεσία, μια αλλαγή σε μια συσκευή (στο ημερολόγιο, στις επαφές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.α.) θα μεταφέρεται αυτομάτως σε όλες τις άλλες συσκευές. Όποιος χρήστης αγοράζει μια εφαρμογή, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή ένα ψηφιακό τραγούδι για μια συσκευή, θα μπορεί να το αναπαράγει αυτόματα και στις άλλες συσκευές Apple που διαθέτει. Επίσης, τα «αγαπημένα» από μια συσκευή θα μεταφέρονται και στις άλλες, ενώ ο χρήστης δεν θα έχει άγχος πια να συγχρονίζει ο ίδιος το ψηφιακό περιεχόμενό του (φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια κ.α.) μεταξύ των συσκευών του.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple αποκτά και μια «έκδοση στο νέφος» με την ονομασία iTunes Match, με κόστος 25 δολαρίων το χρόνο, η οποία αφορά την μουσική που ο χρήστης δεν έχει αγοράσει μέσω του iTunes, αλλά διαθέτει στην προσωπική μουσική συλλογή του. Η υπηρεσία θα ελέγχει το σκληρό δίσκο του χρήστη και αυτόματα θα ανεβάζει στο «νέφος» όποια τραγούδια βρίσκει, καθιστώντας τα, έτσι, διαθέσιμα online για οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Η εταιρία παρουσίασε, επίσης, το Lion, την επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές Mac, που θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιούλιο.