Όσο μεγαλώνει το Android τόσο πολλές θα είναι και οι ιδέες που θέλουν να εκμεταλλευτούν το μέγεθος της πλατφόρμας και αν καλύψουν κενά στην αγορά. Παράδειγμα το Alien Dalvik της Myriad που μπορεί να τρέξει Android apps σε κινητά που δεν είναι Android χωρίς κανένα πρόβλημα και καθυστέρηση. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει το Photoshop Android App να τρέχει αυτούσιο σε ένα Nokia N900 με την εφαρμογή να είναι ακριβώς η ίδια, χωρίς την παραμικρή αλλαγή σε κώδικα ή ρυθμίσεις. Για τον χρήστη οι αλλαγές είναι αδιαφανείς και το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί τα Android apps σε άλλες πλατφόρμες.

Myriad Alien Dalvik brings Android applications to non-Android devices, allowing OEMs, operators and application stores to leverage the Android eco-system across a much wider range of mobile devices. Android applications run unmodified and with no loss of performance on non- Android platforms

Τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης του Myriad Alien Dalvik είναι ξεκάθαρα για χρήστες και developers. Οι κάτοχοι κινητών θα μπορούν να τρέξουν Android apps που κανονικά δεν είχαν την δυνατότητα να αγγίξουν εκτός και αν αγόραζαν Android κινητό, ενώ οι developers θα αποκτήσουν μια μεγαλύτερη βάση χρηστών για να προωθήσουν το ταλέντο και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Αν θα πετύχει το εγχείρημα μένει να το δούμε, η σκέψη της Myriad είναι καλή αλλά μάλλον θα λειτουργήσει προσωρινά, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Nokia αλλά και αν δούμε τι θα γίνει με τον ανταγωνισμό σε Windows Phone 7 και webOS.

Πηγή: pestaola.gr