Παίκτης της Μονακό θα πρέπει να θεωρείται ο Κεϊτά Μπαλντέ, καθώς οι Μονεγάσκοι τα βρήκαν σε όλα με τη Λάτσιο για τη μεταγραφή του παίκτη, που αποτέλεσε στόχο των Γιουβέντους και Μίλαν, αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.

Ο Σενεγαλέζος ήθελε μόνο Γιουβέντους από την Ιταλία και για τον λόγο αυτό απέρριψε την προοπτική των «ροσονέρι», που προσέφεραν στην ομάδα της πρωτεύουσας τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που ζητούσε. Αντίθετα, η «Γηραιά Κυρία», λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία του 22χρονου φορ, δεν ανέβηκαν ποτέ σε αυτό το ποσό, για το οποίο ήταν αδιαπραγμάτευτος ο Κλάουντιο Λοτίτο.

Έτσι, φτάνοντας λίγες ώρες πριν το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η πρόταση που ήθελαν οι «λατσιάλι» για τον Κεϊτά ήρθε, με εκείνον τελικά να δέχεται τη προοπτική να παίξει στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ και να ζήσει στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο.

Αυτή η μεταγραφή ανοίγει και τον δρόμο στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Τομάς Λεμάρ, αν και η θέση που αγωνίζεται ο 22χρονος επιθετικός είναι πιο κοντά σε αυτήν που αγωνίζεται ο Κιλιάν Μπαπέ, που φεύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν.