Η μεταγραφή του Τόνι Βιλένα είναι αυτή που έχει «φτιάξει» τους οπαδούς του Παναθηναϊκού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα τους και για να γίνει αυτό το deal έπαιξε ρόλο και το νέο γήπεδο της ομάδας που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Βοτανικού, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του παίκτη.

Η κάθε μεταγραφή κρίνεται στο γήπεδο, οπότε το αν είναι ή όχι επιτυχημένη αυτή του Ολλανδού χαφ δεν μπορεί να το πει κανείς αυτή τη στιγμή. Σίγουρα, πάντως, είναι μια μεταγραφή που έτυχε ζεστής υποδοχής τόσο από τον Τύπο όσο και από τους οπαδούς. Ο Βιλένα, άλλωστε, είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στους Πράσινους, οπότε η ανακοίνωση της απόκτησής του προκάλεσε πολλά χαμόγελα.

Πώς, όμως, φτάσαμε ως εκεί; Πώς ο παίκτης πείστηκε να πει το «ναι» και να έρθει στην Ελλάδα; Η προοπτική της συμμετοχής στο Champions League, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι εύκολη υπόθεση η είσοδος στους ομίλους, ή της κατάκτησης τίτλων, όπως είπε και ο ίδιος, έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Συν, φυσικά, το γεγονός ότι η ΠΑΕ τού πρόσφερε ένα συμβόλαιο που μόνο αδιάφορο δεν τον άφηνε. Δεν είναι μόνο αυτά όμως, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό και το οικονομικό κομμάτι που έπεισαν τον Βιλένα να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Κατασκευή γηπέδου σημαίνει εγγύηση

Μακέτα γηπέδου στον Βοτανικό

Σημαντικό ρόλο στο να πει το «ναι» ο Ολλανδός χαφ έπαιξε και η προοπτική του νέου γηπέδου, το οποίο θα κατασκευαστεί στον Βοτανικό. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, εξηγώντας ότι ο σύλλογος έχει όραμα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και είπε την αλήθεια. Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι πάντα πολύ ισχυρό δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή ή προπονητή και έχει αποδειχθεί, για παράδειγμα, και στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Εκεί, βέβαια, η OPAP Arena ήταν σχεδόν έτοιμη όταν γίνονταν οι συζητήσεις με τον Ματίας Αλμέιδα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, παρ’ όλα αυτά το γεγονός ότι υπήρχε νέο γήπεδο έδινε κάποιες εγγυήσεις στον Αργεντίνο. Κατάλαβε ότι μιλούσε με ένα κλαμπ το οποίο επενδύει, έχει όραμα για το παρόν και το μέλλον.

Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που μπήκε στην τελική ευθεία το θέμα του νέου γηπέδου. Οι Πράσινοι μπορούν να είναι πολύ πιο πειστικοί, πλέον, όταν θα μιλάνε με υποψήφιους στόχους, θα έχουν ακόμη ένα, πάρα πολύ δυνατό, επιχείρημα για να τους πείσουν ότι… αξίζει τον κόπο να έρθουν στην Ελλάδα για να φορέσουν τη φανέλα τους. Γι’ αυτό και θα ήταν ό,τι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν μπορούσαν όλες οι ομάδες ή έστω οι μεγάλες να προχωρήσουν σε κατασκευή νέων γηπέδων.