Ο Χαβιέρ Αγκίρε είναι ένας από τους πλέον έμπειρους προπονητές στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μεξικανός τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Μαγιόρκα της La Liga και στα 64 του χρόνια τονίζει πως πέραν του ποδοσφαιρικού σκέλους του αρέσει να δίνει και συμβουλές στους παίκτες του για το τί πρέπει να κάνουν στην προσωπική τους ζωή.

Βέβαια, αυτό δεν έχει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα και δημιουργεί φθορά στην σχέση του με ορισμένους παίκτες του. Μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα Relevo, όμως, τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Μου έχει συμβεί να πω σ’ έναν παίκτη “κάνε αυτό, αυτό κι αυτό” στην προσωπική του ζωή και πολλοί ενοχλούνται και μου την λένε. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που τους λέω όπως “κόψε το κάπνισμα, βρες ένα πανεπιστήμιο να γραφτείς, προσπάθησε να πετύχεις έναν στόχο που είχες βάλει στο παρελθόν και δεν τον πέτυχες”. Αυτά τα πράγματα, καταλαβαίνω, είναι ενοχλητικά», είπε και συνέχισε:

«Δεν είναι εύκολο να λέγονται τέτοια πράγματα και υπάρχουν αντιδράσεις του στιλ “φύγε από εδώ, δεν έχεις καμία δουλειά να ασχολείσαι με τέτοια ζητήματα, κοίτα τη δουλειά σου είσαι ο προπονητής μου”, αλλά έπειτα με τον χρόνο μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση όταν αναγνωρίζουν την αξία της συμβουλής που τους έδωσες».

«Για παράδειγμα», ανέφερε, «μια μέρα είχα μια συζήτηση μ’ έναν παίκτη μου ο οποίος εκείνη την εποχή έβγαινε με μια γυναίκα που εγώ ήξερα πως δεν του ταίριαζε για πολλούς λόγους και ετοιμαζόταν να παντρευτεί μαζί της. Τότε του είπα “συγχώρεσε με, αλλά πρέπει να σου το πω: δεν πρέπει να παντρευτείς με αυτή τη γυναίκα”. Τσαντίστηκε μαζί μου, αλλά τελικά δεν την παντρεύτηκε και σήμερα είναι ευτυχισμένος και όταν τον συναντώ πάντοτε μου το θυμίζει και με ευχαριστεί», δήλωσε.