Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η Μπαρτσελόνα, η οποία υποδέχθηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 30ή αγωνιστική της La Liga και τη νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Τόρες, με αποτέλεσμα να πάει στο +11 από τη Ρεάλ που βρίσκεται στη 2η θέση, οκτώ στροφές πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει… σοκαριστικά για τους γηπεδούχους και ονειρικά για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στα 43 δευτερόλεπτα ο Γκριεζμάν είχε δοκάρι μετά το λάθος του Μπουσκέτς και την πάσα του Κορέα. Γενικά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πατούσε καλύτερα και στη συνέχεια είχε και νέα πολύ καλή ευκαιρία με τον Γάλλο, το σουτ του οποίου εντός περιοχής απέκρουσε με τρομερή προσπάθεια ο Τερ Στέγκεν.

Το ματς, επομένως, παρέμενε στο 0-0, μέχρι που ήρθε 44ο λεπτό, όταν ο Τόρες με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ραφίνια, κάνοντας το 1-0 για τους Καταλανούς στην πρώτη τους ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρίες για να βάλει και δεύτερο γκολ αλλά τελικά το 1-0 δεν άλλαξε, με την ομάδα του Τσάβι να πλησιάζει ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο οποίος ήταν και ο βασικός της στόχος φέτος.