Η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία πλέον αφού έμειναν δύο αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας και την έναρξη των πλέι οφ της Super League 1, με τον Ολυμπιακό να μην σκέφτεται μόνο τα αγωνιστικά θέματα αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ το καλοκαίρι και οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι Πειραιώτες είναι στο -5 από την κορυφή, το οποίο θα γίνει -6 αν η ΑΕΚ νικήσει τον Ατρόμητο στο εξ αναβολής παιχνίδι της, ενώ παράλληλα καλούνται να ανατρέψουν το 3-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί από την Ένωση στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Με λίγα λόγια, αν και δεν είναι το φαβορί, οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν ακόμη και τους δύο στόχους τους. Λογικό είναι, επομένως, ο Μίτσελ και οι παίκτες του να σκέφτονται μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αφού όσο ζουν ελπίζουν σε ανατροπή, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο.

Λογικό είναι όμως και η διοίκηση να αρχίζει τον σχεδιασμό της για το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται και πάλι να υπάρξει… κίνηση στον Πειραιά. Δεν θα είναι μόνο 1-2 αυτοί που θα φύγουν, άρα κατ’ επέκταση και αυτοί που θα αποκτηθούν για να τους αντικαταστήσουν. Θα είναι περισσότεροι. Και ένας εξ αυτών, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, θα είναι ο Βαλμπουενά, ο οποίος στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος.

Ο Γάλλος επιθετικός μέσος είναι από το 2019 στον Ολυμπιακό και έχει προσφέρει πολλά σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ειδικά την πρώτη διετία. Ο χρόνος, όμως, περνάει για όλους και ο Βαλμπουενά είναι 37 ετών πλέον και προφανώς τα καλύτερά του χρόνια έχουν περάσει. Για να το θέσουμε πιο σωστά, η καριέρα του οδεύει προς το τέλος της πλέον και αυτό το τέλος θα μπει σε κάποια άλλη ομάδα, αφού όλα δείχνουν ότι οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να προσφέρουν νέο, έστω μονοετές, συμβόλαιο στον Γάλλο.