Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τσέλσι με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο τη νίκη και μόνο προκειμένου να πλησιάσουν την πρώτη 4άδα της Premier League, αλλά τελικά μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 0-0 και αν συνεχίσουν έτσι θα είναι πολύ δύσκολο όχι το να βγουν στο Champions League αλλά το να βγουν γενικά στην Ευρώπη αφού χάνουν συνεχώς έδαφος έναντι των άλλων ομάδων.

Οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και σκόραραν στο 4′ με τον Χάβερτς στην επαναφορά μετά το δοκάρι του Τιάγκο Σίλβα, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Το πρώτο ημίχρονο γενικά ήταν κακό και δεν είχε μεγάλες φάσεις, με την κατάσταση να βελτιώνεται κάπως στο δεύτερο, χωρίς όμως να εντυπωσιάζεται κανείς από το θέαμα.

Οι κόκκινοι απείλησαν στο 50′ με την κοντινή κεφαλιά του Γκάκπο που έστειλε τη μπάλα άουτ, με τους μπλε να απαντούν με τις ευκαιρίες των Μούντρικ και Ζίγιεχ στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο αφού ο χρόνος πίεζε πλέον, αλλά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Αποτέλεσμα που σημαίνει ότι τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Τσέλσι κινδυνεύουν να βρεθούν στο -7 από την 5η θέση, η οποία δίνει εισιτήριο για το Europa League.