Το σερί τεσσάρων νικών που έτρεχε ο Παναθηναϊκός στη Euroleague έλαβε τέλος στη Βαλένθια αφού ηττήθηκε από την τοπική ομάδα με 94-91 στην παράταση, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός και αν κάποιος ενημέρωνε τον Μπέικον ότι τελείωνε ο χρόνος στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ώστε να κάνει καλύτερη επιλογή.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Μπέικον έδειχνε να είναι… αλλού αυτή τη φορά στο ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που έκανε πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ και με επιμέρους σκορ μετέτρεψε το 8-6 σε 15-25, κλείνοντας τελικά την πρώτη περίοδο στο +6 (20-26). Ο Λι με 8 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους πράσινους, οι οποίοι… κόλλησαν στην έναρξη της δεύτερης, με συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ με 28-26.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν, πλέον, πόντο-πόντο και το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι ο Μπέικον παρέμενε… αλλού, με συνέπεια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να είναι στο -3 (44-41). Ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα του Ράντονιτς είχε 10/24 δίποντα, 5/12 τρίποντα και 6/8 βολές.

Αν αυτό ήταν κακό για τους πράσινους, αυτό που ακολούθησε ήταν χειρότερο, αφού οι Τζόουνς, Ντούμπλιεβιτς και Χάρπερ έβαλαν 4 συνεχόμενα τρίποντα και έδωσαν έτσι στη Βαλένθια τη δυνατότητα να πάει στο +14 (59-45) στο 24′, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει και να κρατήσει επαφή με το σκορ. Και το κατάφερε με ένα σερί 7-0, αφού ο Μπέικον έδειχνε να ξυπνάει, με αποτέλεσμα να είναι στο -7 (70-63) πριν την έναρξη της τέταρτης περιόδου.

Σε αυτή οι πράσινοι μπήκαν δυναμικά και με τους Γουόλτερς και Γουίλιαμς κατάφεραν να ισοφαρίσουν 70-70, για να ακολουθήσει ένα 6-0 των Ισπανών για το 76-70, με τον Μπέικον να παίρνει τα πάνω του στη συνέχεια, να βγαίνει μπροστά και να κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ισοφάρισε 84-84 και είχε την ευκαιρία να πάρει και τη νίκη με τον ίδιο παίκτη, αλλά δεν κατάλαβε ότι ο χρόνος τελείωνε και η επιλογή του δεν ήταν και η καλύτερη.

Το παιχνίδι, επομένως, οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι Γουίλιαμς και Μπέικον ήταν αυτοί που σκόραραν για την ομάδα του Ράντονιτς, με το ματς να είναι ντέρμπι και το επιθετικό ριμπάουντ του Ριβέρο, ο οποίος το αξιοποίησε σκοράροντας, να κάνει στο τέλος τη διαφορά και να δίνει στη Βαλένθια τη νίκη με 94-91, αφού ο Γουίλιαμς αστόχησε στην τελευταία επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84, 94-91 (παράταση)