Μπορεί τα ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας να έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μια σχετικά ήρεμη μεταγραφική περίοδο τον Ιανουάριο, αλλά τελικά όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι έτσι, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει την ενίσχυση του ρόστερ βλέποντας τους τραυματισμούς των παικτών του και η διοίκηση στοχεύει στο να βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες από αρχές Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Οι πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και σε μια τέτοια περίπτωση το κλίμα θα ήταν πιο… μαζεμένο, θα υπήρχε ένας ελαφρύς προβληματισμός. Ο οποίος, από εκεί και πέρα, θα γινόταν πιο έντονος στη σκέψη του σοβαρού τραυματισμού του Αϊτόρ ή με την εικόνα αποδιοργάνωσης που έδειξε η ομάδα, δημουργικά, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του Παλάσιος.

Τελικά, χάρη στο πέναλτι του Σπόραρ, οι πράσινοι πήραν την ισοπαλία και παρέμειναν στο +10 από τους Πειραιώτες αλλά και στο +6 από την ΑΕΚ, η οποία γκέλαρε στην Τρίπολη. Βαθμολογικά, επομένως, ο Παναθηναϊκός δεν έπαθε καμία ζημιά και τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα σε λίγες μέρες, αφού υπάρχει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και κάποιος (ή και οι δύο) θα χάσει βαθμούς, αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν ηρεμεί. Δεν εφησυχάζει. Έτσι, για να μπει η ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και θα κριθούν όλα, θέλει την απόκτηση 3+1 παικτών τον Ιανουάριο.

Οι επαφές θα αρχίσουν στη διακοπή

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση βασικότατου εξτρέμ, για έναν μεσοεπιθετικό και για έναν επιθετικό, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια και για ακόμη έναν εξτρέμ σαν μπόνους. Το… +1, που προαναφέραμε. Αυτή είναι η επιθυμία του Γιοβάνοβιτς για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και η διοίκηση, η οποία στηρίζει σε απόλυτο βαθμό τον Σέρβο προπονητή, είναι διατεθειμένη να την κάνει πράξη.

Στόχος των πράσινων, μάλιστα, είναι οι επαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους να αρχίσουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Να αρχίσουν, δηλαδή, κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ και ο λόγος είναι απλός: Ο Γιοβάνοβιτς, όπως επιβεβαίωσε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αργεί γενικά με τις μεταγραφές. Ψάχνει πάρα πολύ την κάθε περίπτωση. Τότε όμως, το καλοκαίρι, υπήρχε η άνεση του χρόνου για κάτι τέτοιο. Τον Ιανουάριο δεν θα υπάρχει, οπότε θα πρέπει μέσα στον Νοέμβριο να έχει καταλήξει στους παίκτες που θέλει ώστε να είναι εφικτό να βρίσκονται αυτοί στην Ελλάδα αρχές Ιανουαρίου και όχι τέλη.