Με τις μεταγραφές των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γενς Γένσον η ΑΕΚ ενισχύθηκε στο χώρο του κέντρου αλλά αυτό φυσικά δεν φτάνει, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει ως προτεραιότητα πλέον την ενίσχυση στην αμυντική γραμμή και τον τουρκικό Τύπο να ασχολείται με το θέμα, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση ενδιαφέρεται για παίκτη που παίζει στο πρωτάθλημά τους.

Οι οπαδοί είναι λογικό να θέλουν… κάθε μέρα μεταγραφές και να περιμένουν από τη διοίκηση της ομάδας να κλείσει σύντομα όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Φυσιολογικό είναι αυτό και ισχύει για τους οπαδούς όλων των ομάδων, όχι μόνο για αυτούς των κιτρινόμαυρων. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, οι φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να κάνουν υπομονή, αφού ο Αλμέιδα είναι της… σχολής Γιοβάνοβιτς σε ό,τι αφορά τις τελικές επιλογές των παικτών. Η υπομονή, επομένως, είναι απαραίτητη.

Το γεγονός ότι η Ένωση δεν λέει κάτι για το θέμα του αμυντικού, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν λένε τίποτα και οι δημοσιογράφοι. Και δεν αναφερόμαστε στους Έλληνες αλλά στους Τούρκους, οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα και συνδέουν τους κιτρινόμαυρους, για δεύτερη φορά, με έναν αμυντικό που αγωνίζεται στο πρωτάθλημά τους και συγκεκριμένα με τον Στίβεν Κόκερ, ο οποίος είναι στη Φενέρμπαχτσε.

Πρώην συμπαίκτης των Τζαβέλλα και Μπακασέτα

Τζαβέλλας ΑΕΚ

Ποιος είναι, όμως, ο Κόκερ; Είναι 30 ετών, γεννήθηκε στην Αγγλία, παίζει στην εθνική ομάδα της Σιέρα Λεόνε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Τότεναμ. Στη συνέχεια πέρασε από διάφορες αγγλικές ομάδες, όπως οι Γέοβιλ, Μπρίστολ Σίτι, Σουόνσι, ΚΠΡ και Σαουθάμπτον, έχοντας ένα σύντομο πέρασμα και από τη Λίβερπουλ ως δανεικός, για να… γνωρίσει την Τουρκία τον Ιανουάριο του 2019, όταν υπέγραψε στην Αλάνιασπορ.

Εκεί ήταν συμπαίκτης με έναν νυν παίκτη της ΑΕΚ, τον Γιώργο Τζαβέλλα, και έναν πρώην, τον Τάσο Μπασέτα, παίρνοντας τελικά μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2021. Δεν έμεινε εκεί, όμως, αλλά παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γκαζιάντεπ, για να επιστρέψει τώρα στη Φενέρ, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023. Μόνο για ένα χρόνο ακόμη δηλαδή, πράγμα που σημαίνει ότι η τουρκική ομάδα θα πρέπει να τον πουλήσει εντός του καλοκαιριού για να μην τον χάσει ως ελεύθερο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα τουρκικά ΜΜΕ συνδέουν τον Κόκερ με την Ένωση, οι άνθρωποι της οποίας πάντως δεν λένε το παραμικρό για το θέμα, όπως δεν λένε το παραμικρό επισήμως για καμία μεταγραφική υπόθεση της ομάδας τους.