Η φιλία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου περνά… κρίση. Τουλάχιστον μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη από τα όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν μετά το ματς, που συνεχίζει να απασχολεί έντονα όλο τον ξένο Τύπο.

Οι δύο τενίστες μέχρι και πριν το παιχνίδι αυτό είχαν αρκετά καλή σχέση. Πολύ καλή θα έλεγε κανείς. Ο Κύργιος πάντα μιλούσε για το παιχνίδι του Στέφανου και πόσο θαυμάζει το focus του στην καριέρα του, ενώ από την άλλη ο Τσιτσιπάς πάντα έλεγε πόσο τον συμπαθεί.

Μέχρι και πλάκες του έκανε, όπως αυτή το 2020 όταν έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό του τηλεφώνου του Κύργιου, το οποίο άρχισε να χτυπάει ασταμάτητα. Ο Αυστραλός τον έβρισε (σε φιλικό επίπεδο) και παρακαλούσε τον κόσμο να σταματήσει να του τηλεφωνεί.

Η πλάκα αυτή του Στέφανου έδειχνε μία οικειότητα, η οποία έβγαινε και στο γήπεδο. Και πολύ σύντομα άρχισαν να παίζουν μαζί και διπλά, αλλά και να κάνουν πλάκα ο ένας στον άλλο όποτε κάποιος από τους δύο έκανε μία ανάρτηση.

Οπως για παράδειγμα μία φωτογραφία του Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη πριν 4 χρόνια, όπου ο Κύργιος σχολίασε «τι στο δι…ο», με τον Τσιτσιπά να του απαντά: «Δεν κάθομαι στην καρέκλα μου να παίζω video games και Fortnite. Καλύτερα μια βόλτα έξω».

Πάντα τα πειράγματα αυτά ήταν σε φιλικό πλαίσιο. Ο Κύργιος συνέχιζε να μιλά και εκτός γηπέδων με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο. Κάποια στιγμή μετά το Χάλε, ανέφερε πως οι δυο τους είναι από «τα μεγαλύτερα αστέρια στο άθλημα».

Μέχρι και τα… παπούτσια του, εν ώρα αγώνα, του πήγε ο Αυστραλός κάνοντας υπόκλιση στον Στέφανο, ο οποίος γελούσε.

Τόσο καλή ήταν η σχέση τους μέχρι προχθές. Μία ημέρα πριν το ματς στο Λονδίνο, ο Στέφανος άφησε μερικά υπονοούμενα για τον αντίπαλό του. «Οταν θέλει παίζει καλά» και «έχει προκαλέσει λίγο στο παρελθόν» ανέφερε σε δηλώσεις του. Ομως και πάλι δεν έδειχνε ότι υπάρχει κάποιο θέμα μεταξύ τους.

Ο Κύργιος όμως γνωρίζοντας ότι ο Στέφανος εύκολα χάνει την ψυχραιμία του, αποφάσισε να κάνει… ροντέο το παιχνίδι και τα κατάφερε. Ο Τσιτσιπάς ξέφυγε, πήγε μέχρι και να τον χτυπήσει και τα όσα είπε μετά στην συνέντευξη Τύπου, έδειξε πως θέλει να τον σβήσει δια παντός από τον χάρτη. Και ο Κύργιος έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας πως κανείς δεν συμπαθεί τον Στέφανο.

Η φιλία τους φαίνεται πως έσβησε και όλοι περιμένουν πια την επόμενη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι στο court.

Πηγή: gazzetta.gr