Νωρίς την Κυριακή (26/6) το γερμανικό Kicker αποκάλυψε ότι η ΑΕΚ είναι σε συζητήσεις με τη Χόφενχαϊμ για την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που τους τελευταίους έξι μήνες έπαιξε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό και το βράδυ της ίδιας ημέρας ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα με τον μάνατζέρ του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Σέρβος χαφ ενθουσίασε τον Ματίας Αλμέιδα στα παιχνίδια που τον είδε σε δράση και εισηγήθηκε την απόκτησή του, με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν τον τρόπο για να τον «κλέψουν» από τους πράσινους, οι οποίοι επιθυμούσαν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους.

Η ΑΕΚ, όμως, ήταν και είναι αποφασισμένη να τον κάνει δικό της, με αποτέλεσμα να συμφωνήσει με τον παίκτη για συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ στη Χόφενχαϊμ για να τον αγοράσει.

Και η επιβεβαίωση ότι οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο σημείο ήρθε από τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (26/6), συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, Μίλος Μαλένοβιτς, ήρθε στην Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή και να τεθεί στη διάθεση του Αλμέιδα.