Το θέμα των γηπέδων επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα λόγω των εισιτηρίων διαρκείας που ανακοίνωσε η ΑΕΚ για την OPAP Arena, με τον ΠΑΟΚ να δίνει συνέχεια τώρα με την παρουσίαση της εταιρείας που αναλαμβάνει το δικό του γήπεδο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2026, με χωρητικότητα 35.000 θέσεων τουλάχιστον.

Η κατασκευή της νέας Τούμπας είναι το μεγάλο όνειρο όλων στον δικέφαλο του βορρά και το να γίνει πραγματικότητα μοιάζει με βεβαιότητα πλέον, αφού το θέμα προχωράει κανονικά και ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί την εγγύηση, όπως λένε οι άνθρωποι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ότι όλα θα γίνουν. Κάτι που επανέλαβε, άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εταιρειών που ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου.

«Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες, στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η επιμονή του Ιβάν Σαββίδη, οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, η δύναμή του, όραμά του, όπως τα υποσχέθηκε όλα από την πρώτη στιγμή, όταν ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ», είπε ο Γκαγκάτσης, με τους παρόντες στη συνέντευξη Τύπου να δίνουν και τις τρεις κατευθυντήριες γραμμές: Πλήρης εφαρμογή των κανόνων των UEFA και FIFA για την ασφάλεια, το να μεταφερθεί στο νέο γήπεδο η… ψυχή και η ατμόσφαιρα του νυν, όπως και η εμπορική λειτουργία του γηπέδου για 365 μέρες τον χρόνο.

τ

«Έτοιμο το 2026 με τουλάχιστον 35.000 θέσεις»

Πότε, όμως, θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ; Αυτή είναι η ερώτηση που ενδιαφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους οπαδούς της ομάδας, με τον υπεύθυνο εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ, Γιάννη Δημογιάννη, να δίνει την απάντηση στη συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που ζούμε τώρα άρχισε πριν από πέντε χρόνια σε μια συζήτηση με τον κ. Σαββίδη. Τότε αποφασίσαμε να γινει το γήπεδο του ΠΑΟΚ εδώ στην Τούμπα και όχι κάπου αλλού. Το κατάφέραμε αυτό με επιμονή και με πολλή δουλειά, να γίνει το νέο γήπεδο στην περιοχή που ήθελε και ο κόσμος της ομάδας και ο κ. Σαββίδης.

Έγιναν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έλεγχοι για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Για εμάς εδώ στον ΠΑΟΚ, η Νέα Τούμπα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι. Για τον οργανισμό ΠΑΟΚ, η Νέα Τούμπα έχει μια σειρά έργων που πρέπει να γίνουν. Ο χώρος που θα αγωνιστεί η ομάδα όσο υπάρχουν έργα, η εγκατάσταση του ΑΣ, η αναζήτηση χώρων για να απορροφήσει κομμάτια του συλλόγου που βρίσκονται στην Τούμπα.

Υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμη, άμεσα όμως θα πρέπει εμείς να συντάξουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να διαμορφώσουμε τον χώρο πέριξ του γηπέδου. Ένα ακόμα μνημόνιο με του Υπουργειο Πολιτισμού σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία ευρήματα, χρειάζεται συνεννόηση με την κυβέρνηση γιατί σε αυτά τα μεγάλα έργα επιβάλλεται να υπάρχει μια καλή συνεργασία. Θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν γρήγορα. Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικός.

Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα για την χωρητικότητα, έχει ενημερωθεί η εταιρία. Η χωρητικότητα θα προκύψει από την μελέτη της εταιρείας. Τα δεδομένα λίγο πολύ τα ξέρουμε. Το Προεδρικό Διάταγμα μας δίνει δυνατότητα και για μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά το ελάχιστο όριο είναι οι 35.000. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την βέλτιστη χωρητικότητα της Νέας Τούμπας».

Τα γήπεδα που έχει σχεδιάσει η Populous

Από εκεί και πέρα, την παράσταση κλέβει η εταιρεία Populous, η οποία θα είναι και η αρχιτέκτονας του γηπέδου, αυτή που θα το σχεδιάσει. Μια εταιρεία παγκόσμιας εμβόλιας, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη κλαμπ και έχοντας δημιουργήσει πάρα πολλά… έργα τέχνης σε όλο τον κόσμο. Σχέδια που μπορεί να δει κανείς και στις σχετικές αναρτήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…