Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ αναζητούν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και η λύση ενδέχεται να έρθει από τη Βραζιλία, εκεί όπου ο πρόεδρος της Κορίνθιανς, Ντουίλιο Μοντέιρο Άλβες, αναφέρθηκε στο μέλλον του Ραούλ Γκουστάβο.

Πριν ένα 10ήμερο περίπου, στις 5 Ιουνίου για την ακρίβεια, οι πράσινοι και οι κιτρινόμαυροι φέρονταν να είναι έτοιμοι να «μονομαχήσουν» εντός του καλοκαιριού για την απόκτηση επιθετικού. Βασικά, στην Παραγουάη τα ΜΜΕ υποστήριζαν ότι ο Φεντερίκο Σανταντέρ, ο 31χρονος σέντερ φορ που μένει ελεύθερος από τη Μπολόνια, έχει προταθεί και στις δύο ελληνικές ομάδες. Από τότε, όπως προαναφέρθηκε, δεν πέρασε πολύς καιρός, μόλις εννιά μέρες, και οι δύο ομάδες εμπλέκονται ξανά σε κοινό μεταγραφικό σενάριο, το οποίο και πάλι προκύπτει από τη νότια Αμερική.

Όχι από την Παραγουάη αλλά από τη Βραζιλία αυτή τη φορά. Εκεί όπου ο Ντουίλιο Μοντέιρο Άλβες, πρόεδρος της Κορίνθιανς, αναφέρθηκε στον Ραούλ Γκουστάβο, τον 23χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, λέγοντας ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ελληνικών και ιταλικών ομάδων. Και μπορεί να μην ξέρει κανείς ποιες είναι αυτές οι ιταλικές ομάδες, είναι γνωστό όμως ποιες είναι οι ελληνικές: Πρόκειται όντως για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αφού ο παίκτης έχει προταθεί και στις δύο πλευρές.

Φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Ποιος είναι ο Ραούλ Γκουστάβο

Ποιος είναι, όμως, ο στόπερ που έχει προταθεί στους πράσινους και στους κιτρινόμαυτους; Γεννημένος στις 24 Απριλίου 1999, ο υψηλόσωμος (1.88μ.) Ραούλ Γκουστάβο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μπετινένσε, από όπου τον απέκτησε η κροατική Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στην οποία παρέμεινε τη σεζόν 2018-19, για να επιστρέψει το 2020 στην πατρίδα του φορώντας τη φανέλα της Κορίνθιανς.

Φέτος έχει 17 συμμετοχές με 2 γκολ και μία ασίστ, αν και δεν είναι αυτή η δουλειά του ως αμυντικός, ενώ κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά πιθανό δανεισμό του, η Κορίνθιανς δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ευκολή τη ζωή των ενδιαφερομένων, αφού φέρεται να ζητάει ένα ποσό που φτάνει στο ένα εκατ. ευρώ. Ποσό που μάλλον δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε οι πράσινοι ούτε οι κιτρινόμαυροι…