Τη ευκαιρία να διεκδικήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια και μία θέση στην Premier League θα έχουν η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Χάντερσφιλντ, στον «ακριβότερο ποδοσφαιρικό αγώνα» που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ σήμερα το απόγευμα στις 18:30 (Novasports Prime).

Μπορεί τα ονόματα να μην προσελκύουν τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, όπως έγινε στον τελικό του Champions League, όμως το οικονομικό κίνητρο είναι τεράστιο, με το νικητή της διαδικασίας των play-offs της Championship να εισπράττει μεγάλα ποσά από τηλεοπτικά δικαιώματα, συμφωνίες χορηγιών και νέες ροές εσόδων ενόψει της νέας σεζόν.

Όπως είναι γνωστό, δισεκατομμύρια λίρες διανέμονται μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, με συνέπεια η επικράτηση στον τελικό των playoffs της Championship και η άνοδος στην πρώτη κατηγορία να αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, αν και διαφέρει από εποχή σε σεζόν.

Το 2020, η Deloitte ανέφερε ότι η νίκη στον τελικό των playoffs θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα από 135 εκατομμύρια λίρες (159,21 εκατ. ευρώ) έως 265 εκατομμύρια λίρες (312,52 εκατ. ευρώ), ανάλογα με το αν μια προβιβασμένη ομάδα μπορεί να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό την προσεχή σεζόν.

Τελευταία ευκαιρία

Νότιγχαμ και Χάντερσφιλντ θα προσπαθήσουν την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να ανέβουν στην Premier League, ακολουθώντας τη Φούλαμ και την Μπόρνμουθ που εξασφάλισαν την απευθείας άνοδο.

Η Χάντερσφιλντ τερμάτισε τρίτη και «έκλεισε» τη θέση της στην καταληκτική αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ, χάρη στη νίκη με συνολικό σκορ 2-1 επί της Λούτον στους ημιτελικούς των play-offs.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία κατετάγη τέταρτη στην Championship, νίκησε 2-1 στο Σέφιλντ την τοπική Γιουνάιτεντ, αλλά έχασε με το ίδιο σκορ στο «Σίτι Γκράουντ», πριν επικρατήσει 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, χάρη στις τρεις αποκρούσεις του τερματοφύλακα, Μπρις Σαμπά, για να παραμείνει ζωντανή στην προσπάθειά της για επιστροφή στην πρώτη κατηγορία μετά από 23 χρόνια.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα απαιτητικά, όλοι έχουμε δουλέψει έντονα και σκληρά τις τελευταίες μέρες και είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε όσο ανταγωνιστικοί θα χρειαστεί ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο» τόνισε ο προπονητής της Χάντερσφιλντ, Κάρλος Κορμπεράν.

«Σεβόμαστε τη Χάντερσφιλντ και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι έχει κάνει μέσα στη σεζόν, το να τερματίζεις τρίτος σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα, έχει να λέει πολλά. Είμαστε έτοιμοι πάντως και θα φανούμε συγκεντρωμένοι» ήταν τα λόγια του τεχνικού της Φόρεστ, Στιβ Κούπερ.