Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο απανωτές ήττες και πήραν νέα ώθηση στο… κυνήγι της πρώτης θέσης της ανατολικής περιφέρειας του NBA. Επιβλήθηκαν με 127-106 των Σικάγο Μπουλς στο «United Center» και πλέον έχουν ρεκόρ 49-30. Βρίσκνται στην 3η θεση, ενώ στην κορυφή της ανατολής παραμένουν οι Μαϊάμι Χιτ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Μπόστον Σέλτικς με τους οποίους αναμετριούνται οι Μπακς τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/4, 02:30). Με αυτή τη νίκη, δε, οι Μπακς κατέκτησαν την πρώτη θέση της Central Division.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φορτώθηκε» με φάουλ από το πρώτο μέρος (είχε τρία ενάμιση λεπτό πριν την λήξη της δεύτερης περιόδου και έφτασε στα πέντε στην 4η) κι αυτό επηρέασε και το χρόνο συμμετοχής του, αλλά και την ένταση με την οποία έπαιξε, κάτι που φάνηκε και από τα μόλις 13 σουτ που πήρε και τις μόλις πέντε ελεύθερες βολές που εκτέλεσε. Βέβαια, πραγματοποίησε μια αξιόλογη εμφάνιση.

Πέτυχε 18 πόντους (7/13 σουτ, 1/2 τρίποντα, 3/5 ελεύθερες βολές), μάζεψε εννιά ριμπάουντ και μοίρασε επτά ασίστ. Πρώτος σκόρερ των Μιλγουόκι Μπακς ήταν ο σέντερ Μπρουκ Λόπεζ με 28 πόντους, ενώ συνολικά επτά παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Από την άλλη μεριά ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έβαλε 40 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Τα «ελάφια» έθεσαν από νωρίς τον τόνο στο ματς. Προηγήθηκαν με 19-10 τρία λεπτά πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου και ολοκλήρωσαν το αρχικό σκέλος του αγώνα με προβάδισμα έξι πόντων (26-20). Στη δεύτερη περίοδο εδραίωσαν την κυριαρχία τους και επέκτειναν το προβάδισμά τους στο +12 στο ημίχρονο, με οδηγούς τους Κρις Μίντλετον και Γκρέισον Άλεν που είχαν από 12 πόντους έκαστος.

Οι Μπακς συνέχισαν να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και ανέβασαν τη διαφορά στο +21 σε κάποιο σημείο της 3ης περίοδου. Οι Μπουλς, πάντως, αντέδρασαν και έκλεισαν την «ψαλίδα» αν και όχι σε σημείο ώστε να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των πρωταθλητών του NBA. Στην 4η περίοδο, οι Μπακς εκ νέου «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 21 πόντους. Με τη νίκη εξασφαλισμένη ήταν η ώρα για να ξεκουραστούν οι βασικοί. Έτσι, μπήκε στο παρκέ κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε τέσσερα λεπτά συμμετοχής έβαλε δύο πόντους και είχε μια ασίστ κι ένα κλέψιμο.