Το πρόγραμμα της Volley League είχε ντέρμπι αιωνίων, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τη νίκη να αποτελεί αυτοσκοπό και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για να χάσουν έδαφος σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, ενόψει της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Και αυτοί που πανηγύρισαν τελικά ήταν οι πράσινοι, οι οποίοι επικράτησαν των ερυθρόλευκων με 3-1 σετ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έδειξε από το πρώτο σετ ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση, κάνοντας εύκολα το 1-0 αφού το πήρε με 25-14. Σκορ που δείχνει και τη διαφορά στη συγκέντρωση και στην απόδοση των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του ντέρμπι.

Οι Πειραιώτες, όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε για να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να κάνουν το 2-0 με 25-21. Ο Παναθηναϊκός ήταν, επομένως, κοντά στη νίκη, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και παίρνοντας το τρίτο σετ με 24-26 μείωσε σε 2-1, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι πράσινοι, όμως, ήταν αποφασισμένοι να επικρατήσουν και με το 25-19 στο 4ο σετ έκαναν το 3-1 και πήραν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο -2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι ερυθρόλευκοι έμειναν στο -4 πλέον.

Τα σετ: 25-14, 25-21, 24-26, 25-19