Με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά μόλις ενός βαθμού πριν την έναρξη, όλοι περίμεναν ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ, όμως, ήταν καλύτερος από τον Βόλο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πετυχαίνοντας δύο γκολ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1, έχοντας αρκετές μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, παίρνοντας το τρίποντο και πιάνοντας, πλέον, τον Αστέρα Τρίπολης στη βαθμολογία, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για είσοδο στα πλέι οφ.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, είχε καλό ρυθμό και μετά το πρώτο 10λεπτο είχε και τις πρώτες φάσεις, οι οποίες ήταν για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε το πρώτο σουτ στο 12′ με τον Τοράλ, απείλησε στο 15′ με την -όχι και τόσο δυνατή- κεφαλιά του Ντουρμισάι μετά τη σέντρα του Μαρινάκη και τελικά άνοιξε το σκορ στο 19′ με την κεφαλιά του Βούρου μετά την εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου.

Το γκολ των Κρητικών έφερε μια αντίδραση από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στο 24′ με τον Τσοκάνη και είχαν δοκάρι στο 30′ σε αδύναμο γυριστό σουτ του Φαν Βέερτ από τη μικρή περιοχή, για να έρθει αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του παιχνιδιού. Και ήταν και αυτό για τον ΟΦΗ: Ωραία κυκλοφορία της μπάλας, τακουνάκι του Νέιρα και πλασέ του Τοράλ για το 2-0 στο 33′.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν καλό για τους γηπεδούχους, αλλά στο δεύτερο μπήκαν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν: Στο 51′ ο Φερνάντες έκανε ωραία κίνηση και με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Επασί, μειώνοντας σε 2-1.

Οι Θεσσαλοί είχαν μπει και πάλι στο παιχνίδι, οι Κρητικοί απείλησαν στο 65′ με το σουτ του Τοράλ που έφυγε λίγο άουτ και στο 70′ τα δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Μπαριέντος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μεγιάδο και άφησε τον Βόλο με 10 παίκτες.

Γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ, όχι με το να κάνει διαχείριση του παιχνιδιού αλλά με το να κυνηγήσει και τρίτο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να βάλει. Δεν το έκανε όμως ούτε στο 78′ με το ωραίο σουτ του Γκαγιέγκος που απέκρουσε ο Κλέιμαν, ούτε στο 81′ με το διαγώνιο σουτ του Νέιρα που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών, ούτε στο 82′ με το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ -ξανά- του Νέιρα, αλλά ούτε και στο 85′, όταν κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Φεράρι αλλά ο Κλέιμαν ήταν και πάλι εκεί και είπε «όχι» στον Λάμπρου που εκτέλεσε.

Και αφού ο Βόλος παρέμεινε ζωντανός, στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ισοφαρίσει κιόλας, αλλά ο Επασί απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ροσέρο, κρατώντας το 2-1 και τη νίκη της ομάδας του.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75′ Στάικος), Νέιρα (90′ Ουές), Τοράλ (68′ Λουίζ Φελίπε), Λάμπρου (89′ Μπουζούκης), Ντουρμισάι (68′ Γκαγιέγκος).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο (89′ Ροσέρο), Γκιουλέν (72′ Μπαρτόλο), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Σοάρες (46′ Νίνης), Ρεγκατέν (61′ Κορέα), Φαν Βέερτ.