Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να έχουν νικήσει νωρίτερα και να έχουν μειώσει τη διαφορά, ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας. Και ακριβώς αυτό έκανε. Με ένα γκολ στα πρώτα λεπτά από τον Μασούρα και ένα στα τελευταία από τον Τικίνιο, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 και είναι στο +9 από τον δικέφαλο του βορρά και στο +10 από αυτόν του νότου, ενώ οι Ηπειρώτες έμειναν στο -3 από τον 4ο Παναθηναϊκό.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ιδανικό για τους Πειραιώτες, αφού το λάθος γύρισμα του Σάλιακα στον Σούλη με το κεφάλι είχε ως αποτέλεσμα την προβολή του Μασούρα για το 1-0. Προβάδισμα από την αρχή, δηλαδή, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που ήλεγξε την κατάσταση στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν αλλά να μην μπορούν να κάνουν τίποτα καλό δημιουργικά.

Όχι ότι ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, ήταν εντυπωσιακός, αλλά όπως και να έχει πατούσε καλύτερα και στο 27′ είχε ευκαιρία με τον Μασούρα, μετά τη συνεργασία του με τον Ελ Αραμπί. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35′, όταν οι Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Ανδρούτσος συνδυάστηκαν πολύ ωραία, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από καλή θέση.

Ήλεγξε τον ρυθμό και «χτύπησε» στο τέλος

Οι ερυυθρόλευκοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ και στο 57′ με την κεφαλιά του Μανωλά μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά αλλά ο Σάλιακας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με αργό ρυθμό. Γεγονός που έμοιαζε με επιλογή των Πειραιωτών, οι οποίοι ήθελαν να παγώσουν το ματς και να ελέγξουν απόλυτα την κατάσταση.

Στα τελευταία λεπτά, όμως, υπήρξε δράση… Συγκεκριμένα, στο 87′ ο Καραχάλιος με σουτ πήγε για το 1-1 αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά και στο επόμενο λεπτό, στην απέναντι πλευρά, ο Ανδρούτσος σούταρε και ο Τικίνιο μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, κλειδώνοντας το τρίποντο για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μπα, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70′ Λαλά), Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ρέαμπτσουκ, Βαλμπουενά (79′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (70′ Τικίνιο), Μασούρας (86′ Λόπες).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος (60′ Ρίζος), Καραχάλιος, Στάνκο, Σιόντης (46′ Μορέιρα), Μπρένερ (80′ Μίνα), Π. Τριάδης (60′ Λώλης).