Για την επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα μίλησε ανοιχτά η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σουνίσα Λι με καταγωγή από την Νότια Ασία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «PopSugar» και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων άγνωστοι την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού.

Η Λι χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε στο Λος Αντζελες «αντιασιατική και ρατσιστική», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «PopSugar».

Σουνίσα Λι

Στη συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (10/11), η Λι εξήγησε ότι αυτή και οι φίλοι της, περίμεναν ένα Uber όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε δίπλα τους. Οι επιβαίνοντες, εξαπέλυσαν ύβρεις ρατσιστικού πειρεχομένου και την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού στο χέρι της.

«Ήμουν τόσο θυμωμένη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γιατί έφυγαν γρήγορα», είπε η 18χρονη πρωταθλήτρια που κατάγεται από την Νότια Ασία και πρόσθεσε: «Δεν τους έκανα τίποτε. Είναι τόσο δύσκολο, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».

Σουνίσα Λι

Η Λι δεν είναι η πρώτη αθλήτρια, θύμα του αντιασιατικού ρατσισμού, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, η Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής, Σακούρα Κοκουμάϊ, η οποία συμμετείχε στο Ολυμπιακό τουρνουά καράτε, είπε ότι στοχοποιήθηκε ενώ προπονείτο σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια από έναν άνδρα που εξαπέλυσε εναντίον της ρατσιστικές προσβολές, ενώ η Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, Κλόι Κιμ, αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι δεχόταν ρατσιστικές προσβολές στα social media, επι καθημερινής βάσης.

Σουνίσα Λι