Η ισοπαλία της Νάπολι με τη Βερόνα έδινε τη δυνατότητα στη Μίλαν να μείνει μόνη στην κορυφή, αρκεί να νικούσε την Ίντερ. Η οποία, με τη σειρά της, ήθελε το τρίποντο για να μειώσει τη διαφορά. Τελικά, έπειτα από ένα ντέρμπι που θα μπορούσαν να το πάρουν και οι δύο ομάδες, νικητής δεν υπήρξε και κατ’ επέκταση δεν άλλαξε και τίποτα βαθμολογικά, με τους ροσονέρι να είναι μαζί με τους Ναπολιτάνους στους 32 βαθμούς και τους νερατζούρι να ακολουθούν με 25.

Το παιχνίδι πήρε από νωρίς… φωτιά, αφού στο 8′ ο Τσαλχάνογλου έκλεψε τη μπάλα από τον Κεσί και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση, μάλιστα, ανέλαβε ο Τούρκος, ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στη Μίλαν, κάνοντας το 0-1 για την Ίντερ και πανηγυρίζοντάς το.

Η χαρά του όμως, όπως και των συμπαικτών του, δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 17′ ο Τονάλι εκτέλεσε φάουλ και ο Ντε Φράι με αυτογκόλ έκανε το 1-1. Σκορ που θα μπορούσε να αλλάξει ξανά στο 25′, όταν οι νερατζούρι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, για ανατροπή του Νταρμιάν από τον Μπάλο-Τουρέ, αλλά αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Λαουτάρο και νικήθηκε από τον Ταταρουσάνου που κράτησε το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιντερ ήταν καλύτερη μέχρι το 75′ και είχε ευκαιρίες για να βάλει δεύτερο γκολ, αλλά στο τελευταίο 15λεπτο ανέβηκε πολύ η Μίλαν και μπορούσε κι αυτή να νικήσει, έχοντας μάλιστα δοκάρι στο 90′ με τον Σαλεμάκερες, ενώ ο Κεσί στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα άουτ…