Ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου βρίσκεται η Εθνική Νέων Γυναικών της Ελλάδας, αφού πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στη Νετάνια μετά το 13-8 επί της Ουγγαρίας στον ημιτελικό. Αντίπαλος στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία και ο στόχος, πλέον, είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το 1997, στην Πράγα, η Ελλάδα είχε κατακτήσει την 1η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση. Δύο δεκαετίες μετά, το 2017, στον Βόλο, η Εθνική Νέων Γυναικών είχε πάρει τη 2η θέση και τώρα επιστρέφει στον τελικό για 3η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα των Αλεξίας Καμμένου και Ευτυχίας Καραγιάννη έκανε ασύλληπτη εμφάνιση στον ημιτελικό και πάτησε με 13-8 την Ουγγαρία, έχοντας για κορυφαία παίκτρια την Ελένη Κανετίδου, η οποία αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης.

Μονόλογος από την αρχή ως το τέλος

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα μετέτρεψε το 2-2 σε 4-2 στο τελευταίο 1,5 λεπτό της πρώτης περιόδου χάρη σε γκολ των Μυριοκεφαλιτάκη και Νίνου, ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 7-3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και από εκεί κράτησε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας θρίαμβο με το τελικό 13-8 και περιμένει, πλέον, να μάθει ποια θα είναι η αντίπαλος για το χρυσό μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 4-4, 2-1.

Ελλάδα: Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσιμπρή 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

Ουγγαρία: Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι-Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πέτικ, Κουντέλα, Σέγκεντι 1, Πότσε, Ντομσόντι 2, Νέσμελι