Στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα είναι και συγκυρίες. Ο Κώστας Μήτρογλου, με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό δεν έχει καταφέρει να δείξει το πρόσωπο του παίκτη που πήρε μεταγραφή στην Αγγλία και τη Φούλαμ έναντι 15.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι τα μερικά «ου» που ακούστηκαν όταν άφησε τη θέση του στον Χόρχε Μπενίτες.

Με το που ήρθε, ο Παραγουανός, έπρεπε να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, μέχρι να περάσει μέσα του ο ευρωπαϊκός αέρα. Οι περγαμηνές από την Γκουαρανί με την οποία είχε σκοράρει 20 γκολ, δεν έφταναν.

Στο 3-1 του Ολυμπιακού επί της Νίκης Βόλου, ο Μπενίτες έκανε το ντεμπούτο του, προσπαθώντας να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο παίκτης είχε όρεξη, πρέσαρε την αντίπαλη άμυνα αλλά δεν ήρθε το γκολ.

Με τον Παναιτωλικό έμεινε στον πάγκο, ενώ στα 33′ που αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ δεν κατάφερε να σκοράρει – κάτι που εν τέλει έκανε στην τρίτη εμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αν και αγωνίστηκε μόλις 14′ στο ματς με τη Βέροια, κατάφερε και έκανε το 2-0 στο 88′, τινάζοντας από τους ώμους της ομάδας του το άγχος.

Τον Οκτώβριο ήρθε ένας τραυματισμός να τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι τις 30/11 όπου και έπαιξε το δεύτερο 90λεπτο του με τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ήταν με την Παναχαϊκή στις 23/9 για το Κύπελλο.

Ο Μίτσελ θα ήθελε να τον είχε και με τον ΠΑΟΚ βασικό, αλλά δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει 90′ σε ένα ντέρμπι έναν παίκτη με τόσο λίγο ιδρώτα από τη Superleague, στο πετσί του.

Ωστόσο, ο 22χρονος έδειξε τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χθες (3/12) στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και αν μη τι άλλο δεν έχει δείξει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ο Μήτρογλου. Αυτά είναι η όρεξη, η διάθεση, το πρέσινγκ στον αντίπαλο και το κυνήγι της μπάλας όταν δεν εκείνη δεν είναι σε «ερυθρόλευκα» πόδια.

Το θέμα είναι από εδώ και πέρα πως θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα το δοθεί. Θεωρητικά, πάντα, στο ματς με τον ΠΑΣ όπου και λογικά θα είναι στην 11άδα, θα βρεθούν οι ευκαιρίες για να σκοράρει.

Μετά υπάρχει μια σειρά αγώνων, που μπορούν να του φέρουν και (καλά) παιχνίδια στα πόδια και πιθανόν και γκολ.

Στην Ξάνθη, με Λεβαδειακό, Καλλονή, Πανιώνιο και Καλλονή, θα έρθουν ματς που και ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα καλό σερί που ίσως τον φέρει πιο κοντά με την κορυφή, αλλά και ο ίδιος ο Μπενίτες να βοηθήσει τον εαυτό του να μην… βγει ξανά από την 11άδα.

Και όπως «λέει» κι η περίφημη ρήση από την Παραγουάη «τύχη είναι, όταν η προπαρασκευή συναντήσει την κατάλληλη στιγμή». Ο παίκτης έχει ετοιμαστεί κατάλληλα, ήδη είναι στην ομάδα σχεδόν τέσσερις μήνες και η κατάλληλη στιγμή είναι μπροστά του! Μαγκιά του, αν την αρπάξει.

Πηγή: gazzetta.gr