Σχέδιο για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, σε συνεννόηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έχει εκπονήσει η ΓΓΑ.

Το θέμα της επιστροφής ή όχι των οπαδών στα γήπεδα απασχολεί ομάδες, ειδικούς και κυβέρνηση, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να παρουσιάζει το πλάνο της στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ένα πλάνο που προβλέπει την επιστροφή του κόσμου με πληρότητα 85% στις εξέδρες των γηπέδων, ενώ προβλέπονται τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Η πρώτη, αφορά τα γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Σε αυτά η μέγιστη πληρότητα μπορεί να φτάνει στο 85% με μόνο εμβολιασμένους, ενώ προβλέπεται και ένα 5% για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάζουν μορικό ή rapid τεστ.

Η δεύτερη, αφορά τα γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Σε αυτά η μέγιστη πληρότητα θα φτάνει στο 60 με μόνο εμβολιασμένους, ενώ προβλέπεται και ένα 5% για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάζουν μοριακό ή rapid τεστ.

Η τρίτη, αφορά τα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Σε αυτά η μέγιστη πληρότητα θα φτάνει στο 85% με μόνο εμβολιασμένους, ενώ προβλέπεται και ένα 5% για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μοριακό ή rapid τεστ.

Τέλος, η τέταρτη κατηγορία αφορά τα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Σε αυτά η μέγιστη πληρότητα θα φτάνει στο 60%, ενώ προβλέπεται και ένα 5% για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid).