Σοκαρισμένος παρακολουθούσε ολόκληρος ο πλανήτης τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία, περιμένοντας τα ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του, τα οποία ήρθαν λίγη ώρα αργότερα.

Ο 29χρονος γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών, οι οποίοι έτρεξαν στο πλευρό του και με απινιδωτές του έκαναν ΚΑΡΠΑ, κάτι που αποδείχτηκε σωτήριο.

Την ώρα που ο μέσος της Ίντερ έδινε μάχη για τη ζωή του, όλος ο πλανήτης που παρακολουθούσε τις εξελίξεις από την τηλεόραση και το διαδίκτυο προσευχόταν να γλιτώσει.

Euro 2020: Για «θαύμα» κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ

Ανακουφισμένα εμφανίστηκαν τα διεθνή ΜΜΕ, βλέποντας ότι η υγεία του Κρίστιαν Έρικσεν σταθεροποιήθηκε, με την πλειοψηφία του να κάνει λόγο για «θαύμα».

Η Marca στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει: «Έχουμε τους Πρωταθλητές του Euro. Τους Γιατρούς» κάνοντας αναφορά στην σωτήρια ανταπόκριση τους στο περιστατικό του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η AS από την πλευρά της αναφέρεται στον αγώνα που έδωσε ο Δανός άσος και οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή, ενώ η «Mundo Deportivo» γράφει: «Σώθηκε» στην αναφορά της στον Έρικσεν. 

Στην Αγγλία η «Daily Star» κάνει λόγο για το «θαύμα στο χορτάρι», ενώ η «Mirror» μιλάει για το θαύμα στον αγωνιστικό χώρο, με τον πρώην άσο της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στο γήπεδο. Ανάλογος και ο τίτλος της «Sunday People» που αναφέρεται στο θαύμα της σωτηρίας του Δανού άσου. 

Το περιστατικό του Έρικσεν και στην πρώτη σελίδα της «Telegraph» ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει για την «Mail», τους «Times» αλλά και την «Express». 

Στην Ιταλία η «Gazzetta dello Sport» έχει τίτλο «Σε περιμένουμε» όσον αφορά τον Έρικσεν και την Ίντερ, ενώ η «Corriere dello Sport» κάνει λόγο για θαύμα. 

Η γαλλική «L’ Equipe» κάνει λόγο για έναν αγώνα για την ζωή, όσον αφορά το περιστατικό με τον Έρικσεν. 

Υπόκλιση στον σωτήρα Κιάερ και την «ανθρώπινη ασπίδα» των Δανών

Ένα από τα πρόσωπο που ξεχώρισε στα δραματικά λεπτά μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν ήταν ο Σιμόν Κιάερ.

Ο αρχηγός της εθνικής Δανίας έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα, καθώς έτρεξε αμέσως στον συμπαίκτη του και βεβαιώθηκε ότι δεν κατάπιε τη γλώσσα του.

Στη συνέχεια πήγε να στηρίξει μαζί με τον Κάσπερ Σμάχελ τη σύντροφο του Κρίστιαν Έρικσεν, η οποία παρακολουθούσε τον άνθρωπό της να βρίσκεται στο έδαφος χωρίς να ξέρει τι γίνεται, ενώ πήρε την πρωτοβουλία και μαζί με όλους τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Δανίας έστησαν ένα «ανθρώπινη ασπίδα» για να προστατεύσουν την εικόνα του συμπαίκτη τους, ενώ με τον ίδιο τρόπο τον συνόδευσαν εκτός γηπέδου.